Şehit düşen gerillanın kimliği açıklandı

Metîna’da şehit düşen gerillanın kimliğini açıklayan HPG, “Düşman saldırılarına karşı Apocu fedailiğin temsilini yapmakta bir an bile tereddüt yaşamayan yoldaşımız son nefesine kadar bu duruşunu korumuştur” dedi.

HPG Basın İrtibat Merkezi açıklamasında şunlar belirtildi:

“İşgalci Türk ordusu tarafından gerçekleştirilen saldırıların ayrıntıları şöyledir;

21 Mart’ta Girê Cûdî Direniş Alanı savaş uçaklarıyla 1 kez bombalanmıştır.

21 Mart’ta Girê Cûdî ve Girê FM Direniş Alanları, Xakûrkê’nin Geliyê Lolan, Girê Şehîd Kamuran ve Girê Şehîd Heqî alanları ile Çemço ve Sîda’daki direniş mevzilerimiz obüs, tank, havan ve ağır silahlarla 103 kez bombalanmıştır.

DELÎL ÇIYAGER ŞEHADETE ULAŞTI

23 Kasım 2022 günü Metîna alanında gerçekleşen düşman saldırısında Delîl Çiyager yoldaşımız şehadete ulaşmıştır. İşgalci Türk devletinin Medya Savunma Alanları’nı işgal ederek Hareketimiz özelinde halkımızı tasfiye etmek için geliştirdiği işgal saldırılarına karşı Cenga Xabûrê Devrimci Hamlesi ile cevap veren yoldaşlarımız büyük bedeller verilmesi pahasına düşmana ağır darbeler vurarak planlarını boşa çıkarmıştır. Destansı direnişlerin yaşandığı Metîna alanında direniş mevzilerinde yer alan Delîl Çiyager yoldaşımız da bu tarihi süreçte Apocu bir militan olarak üzerine düşen görev ve sorumlulukları büyük bir ciddiyet ve kararlılıkla yerine getirmiştir. Düşman saldırılarına karşı Apocu fedailiğin temsilini yapmakta bir an bile tereddüt yaşamayan yoldaşımız son nefesine kadar bu duruşunu korumuş ve halkımızın özgürlük tarihindeki onurlu yerini almayı başarmıştır.

Bin bir emek ve zorluklarla yetiştirdikleri yiğit evladını halkımızın özgürlük mücadelesine kazandıran Delîl Çiyager yoldaşımızın değerli ailesi başta olmak üzere tüm yurtsever Kurdistan halkımıza başsağlığı diliyoruz.

Şehadete ulaşan Delîl Çiyager yoldaşımızın kimlik bilgileri şöyledir:

Kod Adı: Delîl Çiyager
Adı Soyadı: Rêzan Bilkay
Doğum Yeri: Mêrdîn
Anne – Baba Adı: Emine – İbrahim
Şehadet Tarihi ve Yeri: 23 Kasım 2022 / Metîna

Delîl yoldaşımız Mêrdîn’de yurtsever bir aile ve çevrede doğmuştur. Ailesinin çeşitli nedenlerden dolayı Avrupa’ya göç etmesinden dolayı Delîl yoldaşımız orada büyümek zorunda kalmıştır. Okul hayatında zeki ve çalışkan bir öğrenci olan Delîl yoldaşımız, Kürtçe dışında 3 dili çok iyi derecede konuşacak kadar öğrenmiştir. Yine okul hayatının dışında ailesine ekonomik yönden yardımcı olabilmek adına çalışan Delîl yoldaşımız, genç yaşlarından itibaren sorumluluk almayı öğrenmiştir. Gençlik dönemlerinde soykırımcı Türk devletinin Kürt halkına karşı uyguladığı katliamlar birçok Kürt genci gibi Delîl yoldaşımızın da büyük öfke duymasına yol açmıştır. Duyduğu bu öfkeyi daha fazla eylemselliğe dökmek ve Kürt halkına uygulanan soykırım ve asimilasyon politikalarına karşı mücadele etmek için arayışlara girmiştir. Bu dönemde gençlik çalışmalarına aktif olarak katılan Delîl yoldaşımız Kürt gençlerinin bilinçlenmesinde ve gençlik öncülüğünde gerçekleştirilen eylemlerde aktif rol oynamıştır. Delîl yoldaşımız bu dönemdeki çelişkilerini ve duygularını şöyle ifade etmiştir: “Avrupa’daki yaşam, yaşanılamaz bir hale gelmişti. Parti’ye katılım olmadan yaşam anlamsızdı. Aslında yaşamın her anı ölümü ifade ediyordu. Bu temelde Parti’ye katılım kararımı verdim.” Delîl yoldaşımız birçoklarının kaçarak ulaşmaya çalıştığı modernist yaşamı böyle tanımlamış, onurlu bir Kürt genci olarak yüzünü Kurdistan’a dönmüştür.

2017 yılında büyük bir heyecanla gerilla saflarına katılan Delîl yoldaşımız, yeni savaşçılar eğitimini almak için Medya Savunma Alanları’na geçmiştir. Gerillaya katıldığında yaşadığı hisleri; “kelimelerle anlatılmayacak güzellikte, ancak yaşanılırsa anlaşılabilir” sözleriyle dile getiren Delîl yoldaşımız, yaşadığı hisleri şehadete ulaştığı ana kadar korumayı bilmiştir. Yeni savaşçı eğitimlerinden sonra ilk gerillacılık pratiği için Heftanîn alanına geçen Delîl yoldaşımız, alana ve yoldaşlarına erkenden uyum sağlamış, emekçi kişiliği ve yaşamdaki sorumluluk bilinciyle tüm çalışmalara katılmıştır. Önder Apo ideolojisini her geçen gün daha fazla öğrenme ve yaşamsallaştırmanın çabası içerisinde olmuştur. Heftanîn’de kaldığı bütün alanlarda bütün çalışmalara hesapsız bir şekilde katılan Delîl yoldaşımız, bu özelliğiyle yoldaşlarının sevgi ve saygısını kazanmıştır. Delîl yoldaşımız yaşamın emek verilerek anlamlı kılınması gerektiğine inanmış ve bu esasa göre bir katılım sağlamıştır.

Delîl yoldaşımız sömürgeci, soykırımcı Türk devletinin Heftanîn’e yönelik başlattığı işgal saldırılarına karşı geliştirilen direnişte önemli bir rol oynamıştır. Direniş sürecinde düşmana ağır darbeler vurulan birçok eylemde rol oynayan yoldaşımız askeri yönden önemli bir düzey yakalamıştır. Daha sonra Metîna alanına geçen Delîl yoldaşımız, edindiği tecrübeleri yoldaşlarına aktarmıştır. Merakı ve öğrenme isteği ile gittiği her alanda tüm yoldaşlarıyla tartışarak yeni şeyler öğrenmiş ve bildiklerini yoldaşlarına öğretmiştir. İşgalci TC devletinin Metîna alanına başlattığı işgal operasyonlarında da en ön cephede cevap veren yoldaşlarımızdan olmuştur. Askeri alandaki tecrübesi ve ideolojik yönden yetkinliğiyle operasyon sürecinde yoldaşlarına destek olmayı bilmiş, moral ve motivasyon kaynağı olmuştur. Bu süreçte işgalcilere ağır darbeler vurulan birçok eylemde aktif rol üstlenmiştir. Yeni dönem gerilla tarz ve taktiğini yakalamada önemli bir düzey yakalayan Delîl yoldaşımız, hareketli tim savaş tarzının pratikleştirilmesinde önemli bir pay sahibi olmuştur.

Tüm Kürt gençlerinin halkımıza karşı sorumluluklarını yerine getirmesi gerektiğini her fırsatta dile getiren Delîl yoldaşımız, Avrupa’da yaşayan bütün gençlerin kendi özlerine, topraklarına dönmesi gerektiğini belirtmiştir. İnsan özünün en yoğun yaşandığı ve bu özü koruyup daha da geliştirilmesini sağlayacak olan yerin gerilla olduğunu belirten Delîl yoldaşımız, tüm gençlere en onurlu direnişin yolunu göstermiştir.”