Şehba ve Qamişlo'da '9 Ekim' protestoları

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik gerçekleştirilen Uluslararası 9 Ekim Komplosu Kürdistan'ın her yerinde protesto ediliyor. Şehba ve Qamişlo'da da Kürtler komplo ile tecride karşı alanlara çıktı.

Kongreya Star, Şehba’nın Fafin ilçesinde yaptığı basın açıklaması ile komployu protesto etti.

Açıklama metni, Ehdas köyü parkı önünde Kongreya Star Koordinasyon Üyesi Roşin Şexo tarafından okundu.

“19 Temmuz Devrimi’nin başından beri Kürt halkı, Önder Apo’nun projesi olan üçüncü çizgiyi benimseyerek Rojava’da demokratik ulus sistemi ve kadın özgürlüğü temelinde sivil ve askeri kurumlarını oluşturmuştur” denilen açıklamada, Öcalan’ın fikirleri temelinde oluşturulan sistemin hedef alındığı ve Efrîn’e işgal saldırılarının da bu konseptte başladığı belirtildi.

Açıklamada, Öcalan’ın avukatları ve ailesiyle görüşmelerinin engellenerek tecridin derinleştirildiği ve Öcalan hakkında bilgi alınamadığı belirtilirken, "Kongreya Star olarak Önder Öcalan’a yönelik uluslararası komployu kınıyoruz. Kadınlar olarak fikirleriyle kadınların yolunu aydınlatan Önder Apo’nun fiziki özgürlüğü ve Efrîn’in Türk devleti işgalinden kurtuluşu için mücadele edeceğiz” denildi.

Basın açıklaması tecridi kınayan ve Efrîn direnişini selamlayan sloganlarla sona erdi.

QAMİŞLO

Qamişlo halkı, geniş katılımlı bir yürüyüşle komploya öfke yağdırdı. Bugün saat 11.00 itibarıyla alanlara gelen binlerce Qamişlolu, hep bir ağızdan “Direniş Kazandı, Komplo Kaybetti” sloganını haykırdı.

Binlerce kişinin katıldığı yürüyüşe kent esnafı da kepenklerini kapatarak destek verdi. Yürüyüşte İç Güvenlik Güçleri, HPC/HPC-Jin ve Trafik ekipleri de yürüyüşün güvenliğini sağladı.

Osman Sabrî Bulvarı'ndan başlayan yürüyüşte Öcalan posterleri ile TEV-DEM, Kongreya Star ve YCR-YJC bayrakları taşıyan Qamişlolular, “Direniş Kazandı, Komplo Kaybetti”, “İmralı Sistemini Parçalayacağız, Önder Apo’yla Özgür Yaşayacağız” ve “Kadın Mücadelesiyle 9 Ekim Komplosu Boşa Çıkacak” yazılı pankartlarla yürüdü.

“Kahrolsun Komplo” sloganlarının haykırıldığı yürüyüş, Şehit Rubar Qamişlo Bulvarı'nda mitinge dönüştü.

Mitingde konuşma yapan Kongreya Star Rojava Yönetimi üyelerinden Mûna Yûsif, uluslararası komployu kınadı ve şöyle dedi: “Sömürgeci devletler Önder Apo şahsında Kürt Özgürlük Hareketi’ni ve halkların özgürlüğünü hedef aldı. Önder Apo’nun tutsak edilmesiyle irademizi kırmayı amaçladılar. Komplocuların planları boşa çıktı. Çünkü Önder Apo’nun ideolojisi özgürdür ve günbegün yayılmaktadır.”

Qamişlo Kanton Meclisi Üyesi Mazlum Yûsif da komplonun, Kürt halkının ve özgürlük savaşçılarının direnişiyle boşa çıkarılacağını söyledi.