'Şampiyonlar Ligi finali Türkiye'den alınsın'

Finlandiya Sol Birlik ve İsveç Sol Parti, önümüzdeki yıl Türkiye'de yapılması kararlaştırılan Şampiyonlar Ligi finalinin başka ülkeye alınmasını istedi.

Türk devletinin Rojava, Kuzey ve Doğu Suriye'ye yönelik işgal saldırılarına tepki gösteren Finlandiya Sol Birlik, Türkiye'nin uluslararası sözleşmeleri çiğnediğini belirterek, 2020 yılında İstanbul Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynanacak Şampiyonlar Ligi finalinin başka bir ülkeye alınmasını istedi.

'DİKTATÖRLÜKTE YAPILMASI SORUNLU'

Sol Parti Milletvekili ve Dış Politika Sözcüsü Håkan Svennelig, Twitter hesabından Sol Birlik'in önerisine katıldığını açıkladı.  

Svennelig, "Toplumda Türkiye'nin Suriye'deki saldırılarına karşı güçlü bir tepki var. Bu doğal olarak futbol müsabakalarını da etkiliyor. Spor karşılaşmaların uluslararası hukuku çiğneyen diktatörlüklerde yapılması sorunlu” dedi.

'YAPTIRIMLARIN BİR PARÇASI OLMALI'

Arnavutluk ve Fransa maçlarında futbolcuların asker selamı vermelerini UEFA'nın onaylamadığını ve soruşturma başlattığını hatırlatan Svennelig, konuyu Türk devletinin Rojava'ya yönelik işgal girişimlerine karşı uygulanacak yaptırımların bir parçası olarak ele alacaklarını söyledi.

Svennelig, Şampiyonlar Ligi finalinin Türkiye'den başka ülkeye alınması için girişimde bulunacaklarını belirtti.