Öğrenci Sendikası: Kayyum Bulu'yu geldiği gibi göndermeliyiz!

Öğrenci Sendikası, Boğaziçili öğrencilerin gözaltına alınmasına tepki gösterdi, "Melih Bulu’nun Boğaziçi Üniversitesi’nden geldiği gibi gönderilmesi acil görevimizdir" dedi.

AKP'li Melih Bulu'nun Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Boğaziçi Üniversitesi'ne rektör olarak atanmasını protesto eden öğrenciler gözaltına alındı. Öğrenci Sendikası, yazılı açıklama yaparak, öğrencilerin gözaltına alınmasıyla, Bulu’nun Boğaziçi Üniversitesi'ne rektör olamayacağının görüldüğünü belirtti.
Açıklamada, "Melih Bulu daha ilk günden öğrencilerine vahşice saldıran polise sesini çıkaramayarak, protestodan bir gün sonra sabaha karşı ev bastırıp öğrenci gözaltına aldırarak okulumuza neden rektör olamayacağını bizzat kanıtlamıştır” denildi.

'OKULU KELEPÇELEDİLER'

Açıklama şunlar da kaydedildi:
"Havuz medyasının, troll ordularının ve provokasyon girişimlerinin gerçeklikle alakası yoktur. Oldukça basit bir talebi dile getiren, okulunda kayyum rektör istemeyen öğrencilere atanmış rektörün emriyle polis saldırmıştır. Melih Bulu öğrencilerin karşısına çıkamamıştır. Öğrenciler 'taşkınlık' çıkarmamıştır. Asıl 'taşkınlığı' kolluk kuvvetleri kampüs önüne 2 adet TOMA ve çevik kuvvet ekipleri sevk ederek, okul kapısına kelepçe takarak çıkarmıştır.
* Üniversitelere polisin müdahale etmesine karşı tepkimizi dile getirmek en doğal hakkımızdır. Üniversite yönetimiyle öğrencilerin doğrudan muhatap olduğu bir konu hakkında dışarıdan sevk edilen kuvvetler üzerimize plastik mermi ve biber gazı sıktığında nasıl bir tepki vermemiz bekleniyor? Öğrenciler okulun bir kampüsüne girip çevreye veya bir kişiye hiçbir rahatsızlık vermeden oturma eylemini gerçekleştirebilmişken, diğer kampüsüne girmek istediğinde neden polis saldırısına uğradı?

'ACİL GÖREVİMİZ...'

* Konumuz her halükârda üniversitemize dışarıdan birinin rektör olarak atanmasıdır ve bizim talebimiz atanmış rektörün görevinden istifa etmesi, rektörün ise seçimle belirlenmesidir. Havuz medyasının konuyu vandalizmle, 'dış mihraklarla' ilişkilendirmeye çalışma girişimleri başarısızlığa uğrayacaktır. Melih Bulu’nun Boğaziçi Üniversitesi’nden geldiği gibi gönderilmesi acil görevimizdir.”