Özsoy: 7 Haziran’da başladığımız işi 24 Haziran’da bitireceğiz

Bingöl’de düzenlenen iftar programında konuşan HDP Bingöl milletvekili ve Amed Milletvekili adayı Hişyar Özsoy, 7 Haziran’da başlatıp yarım bıraktıkları işi 24 Haziran’da bitireceklerini söyledi. İzmir’de de HDP’liler işçilerle bir araya geldi.

Seçimlere sayılı günler kala Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) Bingöl’deki çalışmaları yoğunlaştı. HDP Bingöl adayları Erdal Aydemir, Nihat Aksoy, Şefika Doğan yanı sıra il ve ilçe örgütlerinin Solhan, Karlıova ve Genç ilçe ve çalışmaları renkli bir şekilde sürdü. Ramazan Ayı nedeniyle Bingöl Merkez Yeşil Vadi’de iftar programı düzenlendi. İftara Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eşbaşkan Yardımcısı Hacer Özdemir, HDP Bingöl Milletvekili ve Amed Milletvekili Adayı Hişyar Özsoy ve Bingöl Milletvekilleri Adayları yanı sıra onlarca kişi katıldı.

AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Demirtaş korkusundan kurtulamadığına dikkat çeken Hişyar Özsoy, “Hukuku enkaza dönüştürerek Selahattin Demirtaş’ı dört duvar arasına tutsak etti ancak halen korkuyor” dedi. Özsoy, “Demirtaş’ı karalamaya devam ediyor. Demek ki Demirtaş, dört duvar arasında da rahatsız etmeye devam ediyor onu. Abbas yolcu, gidici onun için kendinde değil” şeklinde konuştu.

Özsoy, 7 Haziran’da başlattıkları ve yarım bıraktıkları işi 24 Haziran’da bitireceklerini söyledi. Konuşmasında 9 yıl hapis cezası verilen İdris Baluken’e değinen Özsoy, “İdris bey o cezaevinden çıkacak ve siyaset yapmaya devam edecek, ancak Erdoğan’ın Türkiye geleceğinde yeri yok” ifadelerini kullandı.

Sandık güvenliği konusunda bazı uyarılarda bulunan Özsoy, “Bingöl halkı Kürtler için bir dönüm noktası olan 24 Haziran seçimlerinde üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmeli. Sandık başına gidip oyumuzu kullandıktan sonra sandıklara sahip çıkmalıyız. Biliyorsunuz geçen seçimlerde kedileri dahi günahlarına ortak ettiler. Bundan dolayı ne olursa olsun sandıklara atılan ve çıkan sonuçların aynı olması için elimizden geleni yapmalıyız” dedi.

İZMİR

İzmir’de işçilerle bir araya gelen HDP’liler, işçilerin sorunlarını dinledi. HDP’nin işçilerin partisi olduğunu dile getiren HDP Milletvekili Adayı Yalçın Yanık, HDP’siz işçi sınıfının mücadelesinin eksik kalacağını belirtti.

HDP, 24 Haziran’da yapılacak olan seçim çalışmaları doğrultusunda Konak ilçesine bağlı Basmane semtinde Deri, Tekstil ve Kunduracılar Derneği’nde işçilerle bir araya geldi. HDP İzmir Milletvekili Ertuğrul Kürkçü ve adaylar Murat Çepni, Yalçın Yanık, Mahsun Korkmaz, Gönül Aygün ve Ceyhan Akay’ın katıldığı buluşmada, işçilerin sorunları dinlendi. İşçilerin sorularını yanıtlayan HDP’liler, işçilere neden HDP’de olmaları gerektiğini anlattı.

İşçilerin Meclis’te etkin bir şekilde siyaset yapacakları tek kurumun HDP olduğuna değinen Ertuğrul Kürkçü, bu nedenle sağcı da, solcu da, dinci de olsa bütün işçilerin HDP’nin saflarında olması gerektiğini ifade etti. İşçilerin doğası gereği birçok farklılığı içinde taşıyan bir kesim olduğu dile getiren Kürkçü, “Fakat hepsi bir tek sebeple birbirlerine benzerler. Aynı patron tarafından sömürülüp aynı devlet tarafından bu sömürüye karşı isyan ettikleri için ezilirler. HDP hem sömürüye karşı hem de isyandan yana olduğu için bir işçi partisidir, bizzat tabiatı itibarıyla. HDP herkesin partisidir, en iyi Türk partisi de HDP’dir. Meclisi genişletelim, o meclisi de kuşatalım” şeklinde konuştu.

Ardından konuşan Yalçın Yanık da, HDP’nin işçi sınıfının en kitlesel partisi olduğuna vurgu yaparken, aynı zamanda da bütün halkların ve kesimlerin partisi olduğunu kaydetti. HDP olmadan Türkiye’deki işçi sınıfının, halkların özgürlük, demokrasi mücadelesinin eksik kalacağını kaydeden Yanık, “HDP Milletvekilleri halktan gelen insanlardır. Onun için HDP, Türkiye siyasetinin en önemli unsurlarından bir tanesi. Yıllardır HDP ile beraber HDP’nin içindeki devrimci, ilerici, emekten yana insanları yok etmeye çalıştılar ama biz hep kararlı duruşumuzla bunları boşa çıkarıyoruz. Bu seçim döneminde en fazla kendi ideolojimizi, siyasal görüşlerimizi ve bize yapılan haksızlığı en güçlü şekilde parlamentoda temsil edeceğiz. Türkiye’de doğu veya güneydoğu değil bir Kürdistan meselesi var” dedi.

Ardından konuşan Murat Çepni ise, işçilerle birlikte mücadele etmekte kararlı olduklarını söyledi.

Öte yandan HDP gün içinde esnaf ziyaretleri, bildiri dağıtımı ve kurum ziyaretlerini de sürdürdü.