‘Önderliğimizden haber alana kadar sokakta olacağız’

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın koşullarını protesto etmek için Almanya’da Kürtler protesto gösterilerine devam ediyor. NAV-DEM Nordrhein Eyaleti Eşbaşkanı Yıldız Filimci, “Önderliğimiz özgürleşene kadar eylemlerimiz sürecektir” dedi.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın içinde bulunduğu koşulları protesto etmek amacıyla Almanya’nın birçok kentinde iki günden beri eylemler düzenleniyor. NRW Eyaletinde yaşayan Kürtler de farklı eylemlerle Öcalan’ın üzerindeki tecridi protesto ederek, özgürlük talebiyle sokaklarda. Nordrhein Eyaleti Eşbaşkanı Yıldız Filimci “Öcalan fizikken özgürlüğüne kavuşana kadar sokaklarda olacağız” diyerek, bütün Kürtleri de eylemlere çağırdı.

‘EYLEMLERİMİZ DEVAM EDECEK’

Yıldız Filimci, Öcalan’dan haber alana kadar sokakta olacaklarını belirterek “Başkan Apo hakkında çıkan haberlerden dolayı kaygılıyız. Bundan dolayı da birkaç gündür eylemdeyiz. NAV-DEM’in çıkardığı eylem planına uyarak, sokaklardayız. Sadece bir görüşme değil, önderliğin fizikken özgürlüğü için sokaktayız. Ve bu gerçekleşene kadar sokakta olacağız. Kürdistan tarihi bir dönemden geçiyor. Başkan Apo’ya ilişkin haberler, Kerkük işgali ve Türkiye’nin Efrîn’e yönelik işgal girişimi, bütün bunlar baskı ve saldırıdır. Kürtler yeni bir ihanete uğradı. Şengal’de yaşananlar bugün Kerkük’te de aynı şey yaşandı. Biz bunu kabul etmiyoruz.”

‘21 EKİM’DE KİTLESEL YÜRÜYÜŞ DÜZENLİYORUZ’

Avrupa’daki Kürtlerin temel gündeminin Abdullah Öcalan olduğunu vurgulayan Filimci “Bizim temel gündemimiz başkanımızın özgürlüğüdür. Köln, Bonn, Düsseldorf olmak üzere NRW kentlerindeki Kürtler, başkanın özgürlüğüne kavuşmasına kadar sokakta olmaya devam edecekler. Eylem planlarımızda, siyasi partiler, medya kurumları, sivil toplum örgütlerini ziyaret etmek var. Yine çok farlı eylemler olacak. NRW eyaleti olarak 21 Ekim Cumartesi günü binlerin katılımıyla Düsseldorf kentinde kitlesel bir yürüyüş kararı aldık. Bütün halkımızı yürüyüşe katılmasını istiyoruz” çağrısında bulundu.