Ölüm orucundaki avukatlar için uluslararası dayanışma

Birçok ülkeden 365 avukat, ölüm orucundaki tutsak avukatlar Ebru Timtik ve Aytaş Ünsal için Yargıtay’a dilekçe verdi.

Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD), Özgürlük İçin Hukukçular Deneği (ÖHD), Toplumsal Hukuk, Hukukçu Dayanışması, Demokrasi İçin Hukukçular ve Adalet İçin Mücadele meslek örgütlerinden avukatlar, Ankara Barosu Eğitim Merkezi’nde tutsak avukatların yargılama sürecine ilişkin basın toplantısı yaptı.

ÇHD Ankara Şube Başkanı Murat Yılmaz, ÇHD üyesi avukatlar Ebru Timtik ve Aytaş Ünsal’ın kendileri ve müvekkilleri için “adil yargılanma” talebiyle başlattıkları açlık grevini 5 Nisan Avukatlar Günü’nde ölüm orucuna dönüştürdükleri hatırlattı.

Yılmaz, hukuk yoksunluğunun sonuçlarının yaşandığını vurgularken, Timtik ve Ünsal’ın ölüm orucunun kritik aşamaya geldiği uyarısında bulundu.

ULUSLARARASI DESTEK

Yılmaz, yargılama sürecini takip eden, ABD, Almanya, Avusturya, Belçika, Benin, Bulgaristan, Demokratik Kongo Cumhuriyeti, Fransa, Haiti, Hindistan, Hollanda, İngiltere, İspanya, İsviçre, İtalya, Japonya, Katalonya, Lübnan, Polonya, Romanya ve Togo’dan 365 avukatın dilekçesinin Yargıtay’a teslim edileceği bilgisini verdi.

Yılmaz, "365 meslektaşımızın dünyanın dört bir yanından, dosyanın incelemede olduğu Yargıtay 16. Ceza Dairesi'ne gönderdikleri dilekçe ile adil yargılanma hakkının gereğinin yerine getirilmesini, temel yargılama ilkelerinin ihlal edildiği açık olan dosya hükmünün esas ve usulden bozulmasını ve tutuklu meslektaşlarımızın derhal tahliyesini talep etmişlerdir" diye konuştu.