‘Öcalan Türk devletinin karşısında Kürdün direnişidir’

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın koşullarını protesto etmek için Almanya’da Köln kentinde yaşayan Kürtler, sokaklarda. Öcalan’ın özgürlüğünü isteyen Kürtler, eylemlerine devam edecekleri vurgusunda bulundu. 

‘AVRUPALILAR DA SUÇLU’

Köln Demokratik Toplum Merkezi Eş başkanı Şükrü Töre: “Ben insanım, demokrasiden yanayım diyen herkesin şu soruyu sorması lazım: Bu çağda bırakın bir halkın önderini, bir insanı tecrit altında tutmak, insanlık suçudur, hukuk suçudur. Bunlar bu suçu işliyor. Avrupa da buna ortak oluyor. CPT, gidip bütün cezaevlerini ziyaret ediyor, İmralı’ya gitmiyorlar. Gidiyorlarsa da açıklamıyorlar. Böyle bir sorumluluktan uzak duruyorlar. Bizim mücadelemiz sadece Erdoğan’a karşı değil. Sayın Öcalan, özgürlüğüne kavuşana kadar bu eylemler bir biçimde devam edecek. Kürt halkı önderliğine sahip çıkacak, kimsenin kuşkusu olmasın.”

‘TÜRKİYE KÜRTLERİ YOK ETMEK İSTİYOR’

KNK Üyesi İbrahim Alipur: “Öcalan üzerinde büyük bir baskı var. Ailesi dahil, kimse haber alamıyor. Türk devleti Kürtlerin bütün kazanımlarını geri almak için ciddi girişimler içerisindedir. Bu dört parçada devam ediyor. Bu planın bir parçası da başkan Öcalan, üzerinde devam ediyor. Çünkü Rojava ve Ortadoğu’da Kürtlerin büyük kazanımları var. Bu, Türkiye ve İran’ın planıdır.”

‘KADINLAR ÖNCÜLÜK ETMELİ’

Köln Demokratik Toplum Merkezi Eş başkanı Fidan Tanırgan: “Dünden bu yana halkımız eylemlerde. Uzun zamandır önderliğimizden haber alamıyoruz. Önderliğimizden haber alana kadar da eylemlerimiz devam edecektir. Halkımız kadınların öncülüğünde her taraftan ayağa kalkmalı ve önderliğimize sahip çıkmalı. Önderliğin varlığı Kürtlerin varlığıdır.”

‘HALKIMIZ MEYDANLARDA OLMALI’

Aktivist Şiyar Kobat: Halkımız ayağa kalkmalı ve sokaklara inmelidir. Meydanlarda haykırmalıyız, Avrupalılar niçin eylemde olduğumuzu görmelidir. Öcalan, Kürt halkının önderidir.

‘SEROK APO’NUN ÖZGÜRLÜĞÜ BÜTÜN KÜRTLERİN ÖZGÜRLÜĞÜDÜR’

Aktivist Cemal Zaraqe: Serok Apo, Türk devleti ve AKP karşısında Kürtlerin temsilcisi ve direnişini temsil ediyor. Bütün Kürtler bunu bilmeli. Bugün Başkan Apo şahsında Kürt halkına baskılar yapılıyor. Umarım kısa zamanda, Apo özgürlüğüne kavuşur. Çünkü bana göre Serok Apo’nun özgürlüğü bütün Kürtlerin özgürlüğüdür.’