İstanbul’u sel aldı

Türkiye’nin en büyük metropol kenti olan İstanbul’da yaşanan sağanak yağış yetersiz altyapı ile birleşince hayat felç oldu.

Türkiye’nin en büyük metropol kenti olan İstanbul’da yaşanan sağanak yağış yetersiz altyapı ile birleşince hayat felç oldu. Meteorolojinin uyarıları haklı çıktı sabah yerel saat ile 8:00 da bastıran yağmur İstanbul belediyesinin içler acısı durumunu gözler önüne serdi.

Marmara bölgesine etkili olan yağışlar, İstanbul’da sağanak olarak yaşandı. Sabah saatlerinde başlayan yağış hayatı felç etti. İşe gidiş saatinde yağmura yakalanan insanlar, AKP iktidarının yıllardır öğündüğü şehir alt yapısının çökmesi yaya geçitlerinde ve otobüs duraklarında mahsur kaldı.

Mega kent İstanbul’da göstermelik park ve bahçeler su altında kalırken, logar kapakları patladı kanalizasyon ana caddeleri kanallara çevirdi. Birçok noktada aşırı yükselen su sebebi ile halk güveli bulduğu yüksek yerlere çıkıyor. Metrobüs içerisine ve metro istasyonlarına dolan su yüzünden çok sayıda vatandaş mağdur oldu.

Sosyal medya paylaşımlarında alay konusu olan AKP iktidarı ve İBB Başkanı Kadir Topbaş’ın icraatları Niyagara şelaleleri ile özdeşleştirildi.

İşte İstanbul manzaraları