İstanbul’daki açıklamaya polis saldırdı-YENİLENDİ

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uygulana tecrit ile sağlık ve güvenliğine dikkat çekmek amacıyla Demokratik Kurumlar Platformu’nun Kadıköy Kalkedon Meydanı’nda düzenlemek istediği açıklamaya polis saldırdı.

HDP İstanbul İl Eşbaşkanları Esengül Demir ve Cengiz Çiçek’in aralarında bulunduğu 16 kişi ters kelepçeyle gözaltında alındı.

İstanbul Demokratik Kurumlar Platformu, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması için Kadıköy Khalkedon Meydanı'nda yapmak istediği eyleme polis saldırdı. Kalkedon Meydanı’nı ablukaya alan polis, toplanan kitleye saldırdı.

HDP İstanbul İl Eşbaşkanları Esengül Demir ve Cengiz Çiçek’in aralarında bulunduğu çok sayıda kişi ters kelepçe yapılarak gözaltına alındı. HDP Kadıköy İlçe binasına doğru yürüyüşe geçen kitlenin slogan atması üzerine tekrar müdahale eden polis, biri kadın üç kişiyi ters kelepçe yaparak gözaltına aldı.

Gözaltıların serbest bırakılması için HDP Milletvekili Erdal Ataş’ın polis amirleriyle görüşürken, “Ya gözaltıları serbest bırakırsınız ya da hepimizi alırsınız” diyerek ilçe binasında toplanan kitlenin bekleyişi sürüyor.