Efrîn’in işgali protestosuna polis saldırdı: 7 gözaltı-YENİLENDİ

Polis, İstanbul Kadıköy'de Efrîn işgaline karşı toplananları gözaltına aldı.

Türkiye’nin Efrîn işgaline karşı saldırısını protesto etmek amacıyla, Barış Bloku öncülüğünde Kadıköy Altıyol’da yapılmak istenilen eyleme polis saldırdı. Kitlenin toplanmasına dahi izin vermeyen polisler, 7 kişiyi darp ederek gözaltına aldı. Gazetecilerin de görevini yapmasına izin vermeyen polislerin Altıyol’da ablukası sürüyor.

Türk devletinin Efrîn’e başlattığı işgal hareketini protesto etmek için Kadıköy Altıyol’da açıklama yapmak isteyen Barış Bloku’na polis saldırdı. Açıklamadan saatler öncesi Boğa Heykeli ve çevresini ablukaya alan polisler, 7 kişiyi darp ederek gözaltına aldı.

Bu keyfi ablukasını “Bijî berxwedana YPG”, “Her yer Efrîn her yer direniş”, “Savaşa hayır barış hemen şimdi” sloganları eşliğinde Bahriye Caddesi boyunca toplanan kitleye polis tekrar müdahale etti. Kitlenin üzerine plastik mermiler sıkan polis, Barış Bloku’nun HDP Kadıköy İlçe binası önünde yapmak istediği basın açıklamasına da izin vermedi. Polis işini yapmak isteyen gazetecilerin görevlerini yapmasını da engelledi.