İpekyüz: Gün omuz omuza verme günüdür!

HDP Milletvekili Necdet İpekyüz, Kartal mitingine katılımın geleceğin emek ve özgürlükten yana olduğunu gösterdiğini vurgulayarak, “Gün omuz omuza verme günüdür. Bizi görmeyenler bilsinler ki bütün hesaplar altüst olacak” dedi.

HDP’nin cumhurbaşkanı adayı çıkaracağını açıklaması ezberleri bozdu. Cumhur ve Millet ittifakları arasında kendini sıkışmış hisseden halka yeni bir umut, bir nefes alanı yarattı, yeni alternatif sundu. HDP’nin ittifak halinde olduğu güçlerle seçim startını verdiği Kartal mitingine akın eden on binler bu umudun en büyük göstergesi oldu.

ANF’ye konuşan HDP Batman Milletvekili Necdet İpekyüz, Kartal mitingine katılım ve coşkunun Emek ve Özgürlük Bloku’nun gelecek seçimlerde de belirleyici olacağını bir kez daha kanıtladığını söyledi. Tüm baskı ve engellemelere rağmen kitlenin bu coşkusunun geleceğin emek ve özgürlükten yana olduğunu gösterdiğini belirten İpekyüz, “Bizi görmeyenler bilsinler ki bütün hesaplar altüst olacak. Bu hesabı bizler kurmuş olacağız” dedi.

‘KENDİLERİNİ BEYAZ, DİĞERLERİNİ SİYAH GÖREN BİR DİL KULLANIYORLAR’

Cumhurbaşkanı adayı çıkışından sonra bunun “Cumhur ittifakına yarayacağı” yönündeki spekülasyonlara da cevap veren İpekyüz, HDP hakkında yorum yapanların kendi yararlarını düşünerek yola çıktıklarını kaydetti. Her şeyde özne olarak kendilerini gördükleri eleştirisini yapan İpekyüz, “6’lı masa önce bugüne kadar niçin bizimle ilişki kurmadıkları, neden emek ve özgürlük alanlarından çıkan sesi dikkate almadıkları sorusuna cevap versin. Bugüne kadar üsttenci bir dil, bir kibir üslubu takındılar. Deyim yerindeyse kendilerini beyaz görüp, diğerlerini siyah gören bir dil kullandılar. Her şeyi ben bilirim, her şeyi benim yararıma göre belirlerim tavrına bir cevaptır bu aynı zamanda” dedi.

‘DEMOKRATİK BİR CUMHURİYET İÇİN ADIM ATIYORUZ’

Türkiye’de seçimlerin genel olarak hep iki ittifak çerçevesinde konuşulduğunu hatırlatan İpekyüz, bir ittifak başkanlık sistemini daha da geliştireceğini söylerken, diğer ittifakın ise parlamenter sistemi restore etmekten söz ettiğini belirtti. Bu iki seçenek arasında bir değişim perspektifinin söz konusu olmadığını vurgulayan İpekyüz, “Biz de diyoruz ki Türkiye'de cumhuriyetin yüzüncü yılına girerken çözülemeyen sorunları çözebilecek bir alternatif geliştiriyoruz. Yaşananların tekrar etmemesi için, demokratik bir cumhuriyet için adımlar atıyoruz” diye konuştu.

‘KORKANLAR KORKU YAYAR’

Bu yolda yürürken elbette ki büyük baskılara maruz kaldıklarını kaydeden İpekyüz, Anayasa Mahkemesi (AYM) tarafından partilerinin hazine yardımına geçici olarak bloke konulduğunu, kapatılmakla tehdit edildiklerini hatırlatarak, bunun da doğru yolda olduklarını gösterdiğini ifade etti. Yaşananları Kürtçe bir deyimle özetleyen İpekyüz, şöyle konuştu: “Kürtçe bir söz vardır, ‘Korkanlar korku yayar’ diye. Bize bu baskıyı uygulamaya devam edenler şunu hatırlasınlar; şimdiye kadar 6 parti kapatıldı, belediyelere kayyum atandı, tutuklamalar oldu ama parti büyüdü. Bize yapılan her düşmanlık karşısında kitlemiz daha da kenetleniyor, mücadele azmi daha da büyüyor. Son bir haftada yaptığımız hamleler insanları mutlu etti ki Kartal mitingine bu kadar büyük bir katılım oldu. Doğru yoldayız.”

‘KUTUPLAŞMANIN PANZEHİRİ BİRLEŞMEK’

“Ya hep ya hiç” deyimini hatırlatan İpekyüz, şimdi hep deme günü olduğunu vurgulayarak, kararsız kalan ve spekülasyonlardan etkilenip kafası karışanlara, “Hep birlikte dayanışma ve paylaşma dönemidir” çağrısında bulundu.

Bugüne kadar iktidarın hep kutuplaştırarak kendini var ettiğini hatırlatan İpekyüz, şunları kaydetti: “İki tercih arasında değil, kendi tercihlerimizden yola çıkarak umutlu olalım, güçlü olalım. Küskünlük, kırgınlık değil, yan yana omuz omuza durma günüdür. El ele durma günüdür. Yaratılan kutuplaşmanın panzehiri birleşmektir. Bir diğer konu ise, iktidar diyor ki benim belirlediğim çerçevede muhalefet edebilir, o çerçevede konuşabilirsiniz. Bize çizilen yapay sınırları kabul etmeyeceğiz; çünkü bu ülkedeki gerçek sorunların çözüm odağıyız. Çözüm yeriyiz. Üçüncü yoluz ve önümüz açıktır.”