İntikam birimlerinden aylık eylem bilançosu

Ş. Sakine Cansız/Ş. Savaş Amed / Ş. Baran Dersim İntikam Birimleri, Temmuz ayı içerisinde yedi kentte gerçekleştirdikleri eylemlerin bilançosunu açıkladı.

Ş. Sakine Cansız/Ş. Savaş Amed / Ş. Baran Dersim İntikam Birimleri, Türk devletinin yürüttüğü mevcut siyasetin “Kürt kırımı siyaseti” olduğunu belirterek, “Topluma ve bireye karşı her bir saldırı, bizler açısından bir isyan, bir intikam nedenidir” diye uyardı.

Açıklamada, “İntikam Birimleri olarak halkımızla beraber faşizmin saldırılarını boşa çıkaracak eylem çizgimizle var olmaya, kırmızı çizgimiz olan Önderliğimiz etrafında ateşten çemberi büyütmeye devam edeceğiz” denildi.

İntikam Birimleri Temmuz ayında Van, Amed, Batman, Bitlis, Adana, Mersin ve İstanbul’da gerçekleştirdikleri eylemlerin bilançosunu açıkladı.

Buna göre Van’da 14 eylem gerçekleşti. Bunlar arasında 19 Temmuz günü İpekyolu Yeni Mahalle polis karakoluna kısa namlulu ferdi silahlarla düzenlenen bir eylem, 24 Temmuz’da İpekyolu Kurtuluş Caddesi’nde devriye gezen bir araca el yapımı patlayıcı ile eylem de yer aldı.

Amed’de de 14 eylem gerçekleştirildiğini bildiren İntikam Timleri’nin açıklamasındaki detaylar bazı eylemler şöyle yer aldı:

“11 Temmuz'da Amed Bağlar Sento Caddesi üzerinde devriye gezen TEM polislerine ait iki Ural marka zırhlı araca sabotaj ve kısa namlulu silahlarla eylem düzenlendi.”

“15 Temmuz'da Amed Farqin Konak Mahallesi Farqin Ortaokulu yanında duran zırhlı polis aracına öz savunma birimlerimiz tarafından parça tesirli bombalarla eylem düzenlendi. İki polisin yaralandığı tespit edildi.”

Batman’da 4 eylem gerçekleşti. Eylemlerden birinde Batman merkezdeki bir AVM’nin tamamen yakılarak imha edildiği belirtildi. Bu eylemin 2 Temmuz’da gerçekleştiği kaydedildi.

2 eylemin gerçekleştiği bilgisi verildi. Bunlar arasında 9 Temmuz’da Bitlis’in Tatvan ilçesinde polislere ait “13 ad 595” plakalı Ranger otomobilin yakılarak imha edildiği belirtildi.

Adana’da düzenlenen 4 eylemden biri 16 Temmuz’da Pozantı’da gerçekleşti. Bu eylemde “işgalci askerlere” ait bir sivil araç yakılarak imha edildi

Mersin’de 2, İstanbul’da ise 20’den fazla eylem gerçekleştirildiği bildirildi.

Açıklamaya göre İstanbul’da 1 ve 6 Temmuz tarihleri arasında Kadıköy, Bağcılar ve Eyüp ilçelerinde “faşistlere ait” bir yarım otobüs ve altı küçük binek araç yakılarak imha edildi. 17 Temmuz’da Kartal Kurfalı Mahir Sokak’ta “faşistlere ait” 3 araç, aynı gün Yakacık Ugurmumcu’da “işgalci polislere ait” sitede sabotaj eylemi ile 4 araç yakıldı.

20 Temmuz akşamı İstanbul’un Küçükçekmece ilçesindeki Yenidoğan Askeri Piyade alanına sabotaj eylemi yapıldı.