İngiltere İşçi Partisi konferansında Öcalan'a özgürlük istenecek

Ana muhalefetteki İşçi Partisi'nin konferansına, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan için özgürlük çağrısının damga vurması bekleniyor.

İngiltere'de ana muhalefet partisi olan ve bir sonraki seçimde iktidar olmasına kesin gözüyle bakılan İşçi Partisi'nin Liverpool kentinde gerçekleşecek konferansı, bugün kadın kollarının yıllık konferansıyla başladı. 1200 delegenin katıldığı konferansta Parti Lideri Jeremy Corbyn, partinin Kadın Hakları ve Eşitlikten Sorumlu Gölge Bakanı Dawn Butler birer konuşma yaptı.

Konferansa Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan için özgürlük çağrısının damga vurması bekleniyor.

Öcalan'a özgürlük için kampanya yürüten sendika temsilcilerinin gün boyunca sürecek etkinliklere katılması beklenirken, ilerleyen günlerde de, 'Ortadoğu'da faşizme karşı mücadele: Öcalan, Kürtler ve kadın devrimini savunmak' temalı panelle kampanyanın gündeme getirilmesi bekleniyor.

KATILIMCILAR

Britanyalı sendikaların gerçekleştireceği 'Ortadoğu'da faşizme karşı mücadele: Öcalan, Kürtler ve kadın devrimini savunmak' konulu panele şu isimler katılacak: Milletvekili Lloyd Russell-Moyle, Lord Maurice Glasman, Gölge Adalet Bakanı Shami Chakrabarti, Öcalan'a Özgürlük Kampanyası Eş Başkanı Simon Dubbins, Uluslararası Öcalan'a Özgürlük Kampanyası temsilcilerinden Havin Guneser, HDP Onursal Başkanı Ertuğrul Kürkçü.

Konferansta Kürt Halk Meclisi ve KNK İngiltere Temsilciliği'nin öncülüğünde, 'Ortadoğu'da barış ve demokraside Öcalan ile Kürtlerin rolü' konulu panel düzenlenecek. Panele Lord Maurice Glasman, Milletvekili Tracy Brabin ve KNK Temsilcisi Rizgar Wan’ın konuşmacı olarak katılması bekleniyor.