İktidar maden işçilerinin yürüyüşü öncesi etkinlikleri yasakladı

Maden işçileri, Soma’dan Ankara’ya yürümeye hazırlanırken, valilik kentteki etkinliklere yasak getirdi.

Manisa’da Uyar Madencilik işçileri, 8 yıldır verilmeyen alacaklarının ödenmesi talebiyle Soma’dan Ankara’ya yürüyüşe hazırlanırken, Valilik kent genelinde koronavirüs bahanesiyle her türlü eylem ve etkinliği 15 gün süreyle yasakladı.

'HAKKIMIZI SONUNA KADAR KULLANACAĞIZ'

Bağımsız Maden İşçiler Sendikası tarafından yasaklama kararına karşı yapılan yazılı açıklamada, 12 Ekim’de Soma’dan Ankara’ya yürüyüş gerçekleştirme kararı alındığı belirtildi. Açıklamada, seçilmiş 60 kişinin ikişer metre mesafe ile 301 kilometreyi kat ederek, 20 gün içinde Ankara’da Enerji Bakanlığı önünde olacağı ifade ifade edilirken, yasak kararının 'keyfi' olduğu vurgulandı.
Açıklamada, "Sermayenin işçilerin haklarını gasp ettiği ve yıllardır hiçbir etkin kamusal koruma mekanizmasının uygulanmadığı, idari ve hukuki başvurulardan hiçbirinden sonuç alınmadığı bir ortamda valiliğin bu kararı Uyar Madencilik patronunun kamu kurumları tarafından korunduğu ve kollandığı iddiamızı oldukça güçlendirmektedir. Keyfi ve hukuksuz yasak kararına karşı her türlü meşru ve hukuki haklarımızı sonuna kadar kullanacağımızı kamuoyuna saygılarımızla bildiririz. Tüm duyarlı kamuoyunu Soma Kaymakamlığı’nın bu kararından derhal vazgeçirmek için destek ve dayanışmaya davet ediyoruz" ifadeleri kullanıldı.