İHD, Cumartesi Anneleri'ne saldırıyı 3 kentte protesto etti

Cumartesi Anneleri’ne yönelik saldırılar İHD tarafından Riha, Ankara ve İzmir'de protesto edildi.

Anayasa Mahkemesi'nin ihlal kararına rağmen polis ablukasının kalmadığı Galatasaray Meydanı'nda açıklama yapmak isteyen Cumartesi Anneleri'ne dönük her hafta gerçekleşen polis saldırısı İHD tarafından protesto edildi.

 
RİHA
İnsan Hakları Derneği (İHD) Riha Şubesi, Haliliye ilçesindeki Topçu Meydanı’nda açıklama yaptı. Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) Riha İl Örgütü, Özgürlük İçin Hukukçular Derneği (ÖHD) Riha Şubesi üyelerinin yanı sıra çok sayıda kayıp yakını eyleme katıldı. İHD Riha Şubesi Eşbaşkanı Sümeyye Koç, “Israrımız en büyük gücümüzdür. Kayıplarımızdan da hakikat ve adalet arayışımızdan da vazgeçmeyeceğiz” dedi.

ANKARA VE İZMİR'DE DE PROTESTO

İHD Ankara Şubesi ise dernek binasında basın açıklaması gerçekleştirdi. Açıklamayı İHD Ankara Şube’nin önünde yapmak isteyen kitle polislerce engellendi. Bunun üzerine dernekte açıklama yapıldı.

İHD Şube Eşbaşkanı Sevil Turgut, "İHD Ankara Şubesi olarak ve bütün insan hakları savunucuları olarak Cumartesi Annelerinin hak ve adalet mücadelesinin yanındayız” dedi.

İHD Kadın Komisyonu üyesi Sevinç Koçak ise Anayasa Mahkemesinin Galatasaray Meydanı’nda toplanılmasının yasaklanmasına ilişkin hak ihlali kararlarını hatırlattı.

İHD İzmir Şubesi de eski Sümerbank önünde basın açıklaması yaparak Cumartesi Anneleri'ne yapılan saldırıları protesto etti.