Siyasi soykırım operasyonu: 8 ilde 90 gözaltı-YENİLENDİ

Amed'de aralarında gazeteciler Abdurrahman Gök, Kibriye Evren ve Semiha Alankuş ile HDP İl Eşbaşkanı Mehmet Şerif Çamçı’nın da bulunduğu çok sayıda kişi gözaltına alındı. 8 ilde 90 kişinin gözaltına alındığı açıklandı.

Türkiye ve Kürdistan kentlerinde gece yarısı düzenlenen ev baskınlarında 90 kişi gözaltına alındı. 

Amed'de gece saatlerinde zırhlı araçlar eşliğinde 100’ü aşkın eve baskın yapan polis, birçok evin kapısını kırarak içeri girdi. Polis baskınlarında, gazeteci Abdurrahman Gök ve Kibriye Evren ile HDP Amed İl Eşbaşkanı Mehmet Şerif Çamçı’nın da aralarında bulunduğu 100’ü aşkın kişinin gözaltına aldındığı öğrenildi. 

Gazeteci Gök'ün evine uzun namlulu silahlarla baskın düzenleyen polis, Gök ve ev arkadaşını yüzükoyun yere yatırdıktan sonra evde uzun süre arama yaptı. Gök'ün evindeki eşyaları dağıtan polis, Gök'e ait bazı kitap, dergi ve gazeteci ekipmanlarına el koydu. 

İstanbul’da da aynı operasyon kapsamında gazeteci Semiha Alankuş da gözaltına alındı. Alankuş’un Amed'de  getirileceği belirtildi. 

Öte yandan HDP Amed il binası önünde zırhlı ve TOMA araçları duruyor.

ÇOK SAYIDA GÖZALTI VAR

Türk İçişleri Bakanlığı, Amed'de 80, İstanbul'da 3, Van'da 2, Şırnak'ta 1, Urfa'da 1, Batman'da 1, Mersin'de 1 kişi olmak üzere 8 ilde 90 kişinin gözaltına alındığını duyurdu.