9 OCAK GÜNDEM

9 Ocak Haber Merkezi gündemi...

-Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın sağlık ve güvenliği için düzenlenen eylemler takip edilecek.

-Kuzey Suriye’de DAİŞ’e karşı gerçekleştirilen operasyon ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

-Tüm yaşamı kavga ile geçti. Yılmadı. Adaletsizliklerle, eşitsizliklerle, ayrımcılıkla, inkarla, işkencecilerle, iktidarlarla, kendisiyle hep kavga etti. 2013’ün başında iki arkadaşıyla birlikte katledildi, ama anısı halen yaşıyor, direniyor, kavga ediyor.

-12 Ocak'ta Paris yürüyüşüne katılacak olan açlık grevi eylemcileri, Paris Katliamı ile Kürt halkının iradesinin sınandığını belirterek, "Ama başaramayacaklar çünkü bu hareketin mayasında Saraların kavgasını büyüten Kürt kadınları var" dedi.

-Erdoğan'ın Bolton'a sorduğu "Hangi Kürt öldürüldü?" sözleri, tekrar projektörü Erdoğan'ın Kürt katliamlarına çevirdi. Erdoğan'ın 2006'da Amed'de startını verdiği Kürt katliamlarının son halkası ise Efrîn "Hangi Kürdü öldürmedin ki" mahiyetinde...

-Paris Katliamı’nın tetikçisi Ömer Güney’in, Ankara’ya gittiğinde MİT ile görüştüğü, Ankara Emniyet Müdürlüğü’nün Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderdiği yazıda da belgelendi.

-Avrupa Kürt Kadın Hareketi, 12 Ocak’ta yapılacak Paris katliamını protesto yürüyüşüne katılım çağrısı yaptı.

-Hakkari’de yağan her kar yağışı kent merkezinde ulaşımı durma noktasına getiriyor. Kayyum atanan belediye de askeri yolları açmakla meşgul.

-Paris Katliamı'nın uluslararası bir plan olduğunu söyleyen HDP vekili Saliha Aydeniz, bugün Rojava'ya yapılan saldırı gibi Paris Katliamı'nın da dünyanın gözü önünde yapıldığını belirtti.

-DİTİB’te deşifre olan MİT ajanlarının şefi olan Köln Konsolosluğu’nun Din Hizmetleri Ataşesi Ahmet Dilek, DİTİB’in genel başkan yardımcılığına getirildi. 

-Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi Sözcüsü Loqman Ehmê, son zamanlarda hem "Suriye krizinin çözümü" hem de yönetim dışında kalmayı tercih eden "Kürt partileri" konusunda önemli adımlar attıklarını söyledi. Ehmê, her iki konuya da çok ciddi yaklaştıklarını belirterek, "Adım atması gerekenler onlar" dedi.