86 yaşında yüzde 93 engelli ağır hasta Kaya'ya 15 ayda 5 sürgün

Hasta tutsakları tahliye etmeyerek ölüme terk eden AKP-MHP faşist iktidarı, 86 yaşında yüzde 93 engelli, yatalak ve ağır hasta tutsak Abdulhalim Kaya’yı bir kez daha başka bir cezaevine sürgün etti.

AĞIR HASTA TUTSAĞA SÜRGÜN

Türk devletinin siyasi tutsaklara yönelik işkence ve zulmü bitmek bilmiyor. Batman M Tipi Kapalı Cezaevi’nde tutulan 86 yaşındaki ağır hasta tutsak Abdulalim Kaya, Elazığ R Tipi Cezaevi'ne sürgün edildi. Türk devletinin Kaya’ya zulmü, 2008’de katıldığı bir basın açıklaması nedeniyle 5 yıl hapis cezasına çarptırılması ile başladı. Bursa’da 2021 yılının Ekim ayında prostat hastalığı nedeniyle ameliyat edildi, henüz dikişleri dahi alınmadan 14 Ekim 2021’de gözaltına alınarak Bursa H Tipi Kapalı Cezaevi’ne konuldu.

Ağır hasta olmasına rağmen 60 gün boyunca tek başına hücrede tutulan Kaya’nın infazı 4 Ocak 2021’de 6 aylığına ertelendi. 12 Ekim 2022’de Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kaya’ya yüzde 93 engelli raporu verilmesine rağmen 31 Mart 2023’te tekrar tutuklanarak Batman M Tipi Kapalı Cezaevi’ne konuldu. 86 yaşında yüzde 93 engelli raporu olan Kaya, demans, kalp ve birçok ağır hastalığının yanı sıra tek böbrekle yaşamını sürdürmeye çalışıyor.

Kaya, yatalak olmasına rağmen 20 Mart’ta Batman’dan İstanbul Adli Tıp Kurumu'na elleri kelepçeli, gözleri kapalı bir şekilde götürülmüştü. İstanbul Adli Tıp Kurumu, Kaya'ya yeniden "Cezaevinde kalabilir" raporu vermişti.

TÜRK DEVLETİ BABAMA EZİYET EDİYOR

Kaya’nın oğlu İsmail Kaya, Türk devletinin babasına zulüm ve eziyet ettiğini söyledi. 86 yaşındaki babasının ağır hasta olmasına rağmen sürgün edildiğini dile getiren Kaya, “Babam 15 aydır tutukludur. O engelli ve hasta bedeniyle tam 5 cezaevi değiştirdi. AKP’nin adaleti budur. Hasta babamı elleri kelepçeli ve yatalak şekilde sürgün ediyor. Bundan bir ay önce İstanbul Adli Tıp’a götürmüşlerdi. Êlih'ten İstanbul’a hem elleri kelepçeli hem de gözlerini bandajla kapalı şekilde götürmüşlerdi. Halbuki babam yüzde 93 engelli, tekerlekli sandalyede yaşam mücadelesi veriyor. Buna rağmen AKP hükümeti durmak bilmiyor. Her geçen gün babama eziyet çektiriyorlar. Kaya ailesi olarak, babamızın hayatından endişe ediyoruz. Her telefonumuz çaldığında korkarak açıyoruz, babamızın ölüm haberini verirler diye endişeleniyoruz. Buradan çağrıda bulunuyoruz; tüm hasta, bakıma muhtaç olan tutsaklar bir an evvel tahliye edilmelidir” diye konuştu.