8 OCAK GÜNDEM

8 Ocak Haber Merkezi gündemi...

-Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın sağlık ve güvenliği için düzenlenen eylemler takip edilecek.

-Kuzey Suriye’de DAİŞ’e karşı gerçekleştirilen operasyon ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

-Tecridin kırılması için 62 gündür açlık grevinde olan Leyla Güven, Öcalan’a uygulanan tecridin tüm insanlığa dayatılan bir suç olduğunu belirterek, "Bu tecride dur demek, sesimizi mücadelemizle yükseltmemiz gerekir" dedi.

-KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanı Besê Hozat, ABD’nin şimdi Suriye’de stratejisini değil, güncel politika ve taktik ilişkilerinde değişikliğe gittiğini; artık Türkiye üzerinden Suriye’yi şekillendirmeye çalışacağını söyledi.

-Paris katliamının 6’ıncı yıl dönümüne ilişkin açıklama yapan PKK Yürütme Komitesi, “Sara, Rojbin ve Ronahi yoldaşların 9 Ocak günü Paris’in göbeğinde alçakça katledilmesi, Tayyip Erdoğan yönetimi ve Hakan Fidan yönetimindeki Türk Milli İstihbarat Teşkilatı-MİT tarafından yapılmış planlı ve örgütlü bir saldırıydı” dedi.

-Öcalan'a yönelik tecridin kaldırılması talebiyle başlatılan açlık grevlerine ilişkin konuşan PAJK Zindan Komitesi Üyesi Gulê Amed, "Leyla Güven direnen Kürt kadınlarının takipçisi oldu" dedi.

-Temmuz ayında Dersim'de yaşamını yitiren Dersim Eyalet Komutanı Çetin Serhat'ı anan PKK Yürütme Komitesi üyesi Duran Kalkan, "Çetin yoldaş, Apocu çizginin, özgürlük gerillamızın değerli bir neferi olarak ismini tarihe yazdırdı" dedi.

-ABD'den yapılan "Kürt katliamı" açıklamaları ve Türk devletinin buna verdiği tepkiler ile birliktei iki ülke arasında Rojava üzerinden pazarlıklar sürüyor. OHCHR, İHD, TİHV, AI, SOHR ve Efrîn Yönetimi'nin son 4 yıla ilişkin hazırladığı raporlar Türk devletinin Kürt soykırımını bir devlet politikası olarak önüne koyduğunu gösteriyor.