78'liler Derneği de 'HDP' dedi

Mersin'de 78'liler Derneği, seçimlerde HDP'yi destekleyeceklerini duyururken, tüm '78' kuşağına da çağrı yaptı.

24 Haziran'da yapılacak olan seçimlerde Halkların Demokratik Partisi’ne (HDP) bir destek de Mersin 78'liler Derneği'nden geldi. 

Mersin 78'liler Derneği, binasında yaptığı basın toplantısıyla seçimlerde HDP’yi destekleyeceğini açıkladı. 

Toplantıda konuşan Mersin 78’liler Şube Başkanı Bayram Kızartıcı, eşit, özgür ve barış içinde bir yaşamdan yana oldukları için HDP’yi destekleyeceklerini söyledi. 

'78 KUŞAĞI HDP'Yİ DESTEKLEMELİ'

Toplantıda yapılan açıklamada şu mesajlar verildi:

"Sistem güçlerine karşı ortak mücadele hattı olan demokrasi ve barış adına kararlı duruşu sergileyen HDP’nin sahici bir siyaset anlayışıyla var olmanın günümüz ve geleceği için önemli olduğunu belirtmemiz gerekiyor. Geleceğimizin belirleneceği bu baskın seçimde eşitlik, özgürlük, barış ve adalet için tekçi gerici zihniyete karşı umutlarımızı gerçekleştirmek için 12 Eylül Anayasası'na, darbeler hukukuna ve OHAL koşullarına karşı kararlı duruş ve politika üreteceğine inandığımız HDP'yi destekleyeceğiz. Mazlumlar'ın, Erdallar'ın ve Sakineler'in yoldaşı olan biz 78’liler,  kuşağımızı, dostlarımızı ve tüm demokrasi güçlerini HDP'yi ve HDP'nin cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş'ı desteklemeye davet ediyoruz."