7 TEMMUZ GÜNDEM

7 Temmuz Haber Merkezi gündemi...

-İsveç Dışişleri Bakanı Margot Wallström, Stockholm'de gerçekleşen bir toplantıda Rojava'daki özerk yönetimle ilişki içinde olduklarını belirtrek, “Her şeyden önce Kürtlerin İslam Devletine karşı nasıl büyük mücadeleler verdiklerini kabul etmeliyiz” dedi.

-Kandıra 2 Nolu F Tipi Cezaevi'nde 3 Temmuz günü hayatını kaybeden siyasi tutsak İrfan Kılıç’ın ailesi, korkunç bir infazdan şüphe ediyor.

-Üç siyasi tutsağın annesi Meryem Erbey, tutsakların açlık greviyle tecridin kırılmasından sonra Kürtlerin sürece sahip çıkması gerektiğini söyledi.

-Qamışlo’nun Amude ilçesinde gerçekleştirilen DAİŞ konulu forumda yer alan YJŞ’li Heza Şengal, DAİŞ’in yargılanacağı mahkemede Êzidî kadınlar olarak yer almak istediklerini belirtti. 

-Burhaniye'de siyasi tutsak İsmail Cengiz Mumcu’nun okuduğu Ahmed Arif’in şiiri, “sakıncalı” bulundu; soruşturma açıldı.

-Bir dönem Van ve ilçelerinde binlerce dönüm şeker pancarı ekimi yapılırken, bu yıl tarlalar boş kaldı.

-Hak ihlaline uğrayan yurttaşların davalarına baktıkları için ‘örgüt üyeliği’nden yargılanıp tutuklanan avukatlar, yaşadıklarını ve avukatlar üzerindeki baskıyı anlattı.

-Sudan’da diktatör Ömer El Beşir rejiminin devrilmesi ardından yönetime el koyan Askeri Konsey, halk hareketi ile yapılan anlaşmayı uygulama ve koruma sözü verdi.