5 NİSAN GÜNDEM

5 Nisan Haber Merkezi gündemi...

-Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın sağlık ve güvenliği için düzenlenen eylemler takip edilecek.

-DTK Eşbaşkanı ve HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven, Kürt Halk Önderi Öcalan üzerindeki tecridin sonlandırılması talebiyle sürdürdüğü süresiz-dönüşmsüz açlık grevi, 150. gününde.

-Rojhilat Kürdistan’ında yaşana sel felaketine zarar gören halkla dayanışmak için başlatılan kampanyaya dikkat çeken KCDK-E , “Rojhilat’ın genelini etkisi altına alan sel felaketi felaketindeki yurtsever halkımıza yardım elimizi uzatalım” dedi.

-Yerel seçimlere ilişkin değerlendirmelerde bulunan PAJK Koordinasyon üyesi Delal Nurhak, "Faşist saldırılara karşılık halkımız 31 Mart günü sandıklara giderek AKP-MHP faşizmine cevap verdi" dedi.

-Almanya’nın Köln kentinde 5 gündür açlık grevcileri ile dayanışmak amacıyla eylemde olan Özkan H. Özdemir de süresiz dönüşümsüz açlık grevine başladı.

-1 Nisan gününden beri Stockholm'de açlık grevini sürdüren Kürdistanlılar ve Asuri-Süryaniler, rehin tutulan bir halkın önderine tecrit uygulanmasını kabul etmeyeceklerini belirtti. Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a uyulanan gayri meşru ve yasa dışı tecrite son verilinceye kadar mücadelede kararlı oldukları mesajlarını verdi.

-Ekvator’un Quito kentinde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uygulanan ağırlaştırılmış tecridin kaldırılması amacıyla düzenlenen açlık grevleri direnişleri ile dayanışmak için bir yürüyüş düzenlendi.

-Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eşbaşkanı Mehmet Ali Arslan, geçtiğimiz hafta gerçekleşen yerel seçimlere ilişkin ANF'ye konuştu. HDP'nin Türkiye’nin batısında Cumhur ittifakına karşı geliştirdiği stratejinin önemli bir başarı sağlandığına dikkat çeken Aslan, Kürdistan'da ise kayyum anlayışının halk tarafından yerle bir edildiğini belirtti. Şuan asıl gündemlerinin tecrit ve açlık grevleri olduğunu vurgulayan Aslan, "Tecrit ve açlık grevi eylemlerini bir program haline getirip, bu eksende çalışmalarımızı yürüteceğiz" dedi.

-YPG’nin DAİŞ çetelerine yönelik operasyonlarda ele geçirdiği pasaportları inceleyen Der Spiegel “Bütün pasaportların ortak noktası hepsinin üzerinden Türkiye’ye giriş mühürlerinin bulunması” yorumunu yaptı.

-Kayıp yakınları, her cumartesi günü olduğu gibi bugün de kayıp yakınlarının akibetini soracak.

-Münih İdare Mahkemesi, sosyal medya hesabında YPJ bayrağı paylaştığı için yargılanan film yapımcısı Uli Bez’in davasında beraat karar verdi.