4 kentte çok sayıda kişi gözaltında

Ankara, İstanbul, Mardin ve Şırnak'taki siyasi soykırım operasyonlarında çok sayıda kişi gözaltına alındı.

Newroz'a doğru AKP-MHP rejiminin siyasi soykırım operasyonları hız kazandı. Ankara, İstanbul, Şırnak ve Mardin'deki operasyonlarında, Gazeteci Duygu Eol ve Cizre bodrumlarında katledilen Mahmut Duymak'ın eşi Lütfiye Duymak da gözaltına alındı.

ANKARA

Ankara’da “Sosyal medya paylaşımları ve kargaşa çıkaracaklarına yönelik ihbar” iddiasıyla sabah saatlerinde birçok eve operasyon düzenlendi. Aralarında Jinnews Muhabiri Duygu Erol’un da bulunduğu çok sayıda kişi gözaltına alındı. Edinilen bilgilere göre, HDP Yöneticisi Sulhattin Değer ile birlikte, Mine Metin, soy ismi öğrenilemeyen Lokman isimli şahısların gözaltına alındığı öğrenildi. Mezopotamya Ajansı (MA) Muhabiri Selami Aslan’ın da aynı gerekçe ile arandığı öğrenilirken, HDP Ankara İl Yöneticisi Celal Demir’in evine de baskın yapıldığı ancak evde olmadığı için gözaltına alınamadığı öğrenildi. Gözaltı sayısının artabileceği belirtiliyor.

İSTANBUL

İstanbul’da da özel harekat polisleri tarafından yapılan ev baskınlarında Kadıköy, Sancaktepe ve Kağıthane’nin aralarında bulunduğu 8 ilçede 19 adrese baskın yapıldı. Ev baskınlarında 16 kişi gözaltına alınarak, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele (TEM) Şubesine götürüldü.

Gözaltına alınanlardan isimleri öğrenilenlerin Şervan Emektar, Yakup Özdemir, Cihan Özçelikoğlu olduğu belirtildi.

MARDİN

Mardin merkez ve ilçelerinde de eş zamanlı olarak yapılan baskınlarda çok sayıda kişi gözaltına alındı. Savur ilçesinde bağlı Yeşilalan (Barman) köyünde yapılan ev baskınlarında Savur Belediye Encümeni Gülbahar Soygıt ve Osman Aksoy gözaltına alındı. Soygıt ve Aksoy İlçe Emniyet Müdürlüğüne götürüldü. Mardin genelinde ev baskınları devam etti

ŞIRNAK

Şırnak’ın Cizre ilçesi ve Kumçatı (Dêrgul) beldesinde de dün gece saatlerinde birçok eve eş zamanlı baskın yapıldı. Baskınlarda birçok eve kapıları kırılarak girildi. Cizre bodrumlarında katledilen Mahmut Duymak'ın evine yapılan baskında eşi Lütfiye Duymak ve oğlu Fırat Duymak yere yatırılarak evleri arandı. Yaklaşık iki saat süren aramanın ardından Lütfiye Duymak, “ifadesi alınacak” denilerek gözaltına alındı.

Kumçatı'da ise HDP İl eş başkanları Meryem Akyürk ve Ekrem Güler de yine Şırnak İl Emniyet Müdürlüğü’nden geldikleri belirtilen polisler tarafından evlerine yapılan baskın sonucunda gözaltına alındı. Gözaltına alınan Lütfiye Duymak’ın Cizre İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne, HDP’li yöneticilerin ise Şırnak İl Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldükleri öğrenildi.