30 EYLÜL GÜNDEMİ

30 Eylül Haber Merkezi gündemi

-Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın sağlık ve güvenliği için düzenlenen eylemler takip edilecek.

-Kuzey Suriye’de DAİŞ’e karşı gerçekleştirilen operasyon ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

-Türk ordusunun işgal ettiği Bradost bölgesindeki Lêlikan tepesine yönelik ikinci eylem, Dünya Axin’in ilk eylemiydi. B7’yi kullanıyordu ama mermisi bitti ve ateş altındaydı…

-KCDK-E, Öcalan üzerindeki tecridi ve diktatör Erdoğan’ın Almanya ziyaretini protesto etmek için bedenini ateşe veren Umut Acar'ın cenaze törenine katılım çağrısında bulundu.

-26. Hüseyin Çelebi Edebiyat Ödülleri etkinliği Almanya’nın Frankfurt kentinde düzenlendi. Şiir ve kısa öykü dallarında kazananlara ödülleri verildi.

-Cizre’de el ele vererek açtıkları terzi dükkanı ile eril zihniyete karşı mücadele eden Elif Değer ve Fatma Ekinci, kendi işlerini yapmak için bir patrona ihtiyaçları olmadıklarını belirtti.

-Van ve ilçelerinde yetişen ürünler, ülkede yaşanan ekonomik krizi derinden hisseden yurttaşların geçim kaynağı oldu.

-Ankara’nın Brüksel ile yaptığı mülteci anlaşmasına rağmen bu yıl başından bu yana Türkiye’den Avrupa Birliği topraklarına geçen mülteci sayısının 2017’nin toplamından daha fazla olduğu ortaya çıktı.

-Uluslararası arkeologlardan oluşan bir ekip, Guatemala’da Mayalara ait 61,480 yapıyı tespit etti. Yapıların 2000 metrekarelik bir alana yayıldığı belirtiliyor.