3. Havalimanı işçilerine destek eylemine polis saldırdı

İstanbul 3. Havalimanı yapımında kölelik koşullarında çalıştırılan inşaat işçilerine destek olmak için Kadıköy Khalkedon Meydanı’nda yapılmak istenilen eyleme polis saldırdı.

Limter-İş Genel Başkanı Kamer Saygılı, AFP Fotoğraf Şefi Bülent Kılıç’ın ve çok sayıda siyasi temsilci, gazeteci, işçi, sendikacı darp edilerek gözaltına alındı.

İnşaat-İş ve Dev Yapı-İş sendikalarının öncülüğünde İstanbul 3. Havalimanı inşaatında kötü koşullarda çalıştırılan işçileri destek olmak için Kadıköy Khalkedon Meydan’ında yapılmak istenilen eyleme polis saldırdı. Eylem öncesi Khalkedon Meydanı’nı ablukaya alan polis, açıklama yapmaya gelen Limter-İş Genel Başkanı Kamber Saygılı ve beraberindeki kitleye izin vermedi.

Kitlenin etrafını saran polis, Saygılı ve çok sayıdaki kişiyi darp ederek gözaltına aldı. Darp edilerek gözaltına alınanlar arasında saldırıyı görüntülemeye çalışan AFP Fotoğraf Şefi Bülent Kılıç ve çok sayıda gazeteci de vardı. Gözaltı furyası sonrası olay yerine gelen HDP milletvekili Rıdvan Turan ve HDP Genel Sözcüsü Saruhan Oluç’a da izin vermeyen polis, açıklama yapmaya gelen kitleye ise biber gazı dolu plastik mermilerle saldırdı. 78’liler Girişimi üyesi feminist Şengül Yüksel, gazeteci Taylan Özen de darp edilerek gözaltına alındı.

Kadıköy’de gerginlik sürüyor…