25 EYLÜL GÜNDEMİ

25 Eylül Haber Merkezi gündemi

-Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın sağlık ve güvenliği için düzenlenen eylemler takip edilecek.

-Kuzey Suriye’de DAİŞ’e karşı gerçekleştirilen operasyon ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

-Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan, uluslararası komplo ile rehin tutulduğundan beri, toplumsal ve siyasi karşılığıyla, Ortadoğu halklarının lehine paradigmalarıyla, Türk devletinin evrensel hukuku da çiğneyerek tecride sığınmasına yol açtı.

-Cuma ve Cumartesi günleri Almanya’da devletin en düzeyde karşılayacağı Erdoğan sivil toplum kuruluşları, muhalefet partileri ve göçmenler tarafından ‘istenmeyen kişi’ ilan edildi. İki kere başbakan Merkel ile Erdoğan arasında yapılacak görüşmelerde hangi pazarlıkların yapılacağı merak ediliyor.

-Türk ordusunun saldırılarına karşı direnirken şehit düşen YJA STAR gerillası Tijda Ekecik'in göç ile başlayan hikayesi insanlığın beşiği Zagroslara dönüş ile sonsuzluğa uzuyor.

-Fransa’nın Strasbourg şehrinde devam eden Öcalan’a Özgürlük Nöbeti’ni bu hafta İngiltere Kadın İnisiyatifi üyeleri devraldı.

-AKP hükümetinin, ‘Diz çöktürme’ politikası sonucu görevlerinden ihraç edilen kadınlar, kurdukları ‘Muhreç Kadınlar Mutfağı’ ile ekonomik olarak ayakta kalmanın yöntemini geliştirdi.