24 EYLÜL GÜNDEMİ

24 Eylül Haber Merkezi gündemi

-Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın sağlık ve güvenliği için düzenlenen eylemler takip edilecek.

-Kuzey Suriye’de DAİŞ’e karşı gerçekleştirilen operasyon ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

-Sol Parti yönetimi, 28-29 Eylül tarihleri arasında Almanya’ya gelecek olan Erdoğan için başkent Berlin ve Köln’de “Erdogan Not Welcome” (Erdoğan hoş gelmedin) platformu tarafından düzenlenecek protesto gösterilerine tam destek verdiğini açıkladı.

-İsviçreli alternatif gruplara mensup gençlik örgütleri, 28-29 Eylül’de Berlin’e gelecek olan Erdoğan’ı protesto eylemlerine katılmaya hazırlanıyor.

-Tam 200 yıldır bir ayağı çukurda olan, bölgemize ölümden başka bir şey getirmeyen Türk devletini desteklemenin ve hep bir şekilde yanında durmanın, Ruslara faydası oldu mu?

-Cezaevi görüşlerinde yaşadıkları zorlukları anlatan tutsak aileleri, onur kırıcı davranışlara ve aramalara maruz kaldıklarını belirterek, "İnsanlığın olup olmadığı konusunda kuşkuluyuz" dedi.

-Türk devletinin saldırılarına karşı tek amaçlarının zafere ulaşmak olduğunu söyleyen HPG Komutanı Hogir Pet, Kürt halkının birliği için herkesin çalışması gerektiğini belirtti.

-Ekonomik kriz nedeniyle sebze-meyve fiyatları el yakarken, Hakkari'de birçok kişi bağ ve bahçelerinde yetiştirdiği ürünleri çok ucuz fiyata satarak aile bütçesine katkı sağlıyor.