23 MAYIS GÜNDEM

23 Mayıs Haber Merkezi gündemi...

-Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın sağlık ve güvenliği için düzenlenen eylemler takip edilecek.

-Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uygulanan tecridin kırılması amacıyla 30 Nisan’dan itibaren 15 PKK ve PAJK’lı tutsağın ve 10 Mayıs’tan itibaren 15 tutsağın başlattığı ölüm orucu direnişi ile ilgili gelişmeler takip edilecek.

-QSD’nin tutukladığı Şahab Ahmet Abdüllatif, Emniyet ve MİT’in kirli ağını, QSD’ye karşı saldırıların organizasyonunu ve DAİŞ’lilerin Türkiye’ye geçişlerinin nasıl sağlandığını itiraf etti.

-Açlık grevini sürdüren tutsaklardan Şiyar Akboğa’nın ağabeyi Ramazan Akboğa, tutsakların direnişi sahiplenerek tecride karşı mücadelede herkesin sorumluluk alması gerektiğini ifade etti.

-Frankfurt'da 24-25 Mayıs günü gerçekleşecek olan 11. Dersim Kültür Festivali’nin tüm hazırlıkları tamamlandı.

-Tutulduğu Bafra T Tipi Kapalı Cezaevi’nde 1 Mart’tan beri tecride karşı açlık grevinde olan Agit Tufan’ın annesi Hediye Tufan, “Anneler ve çocukları direniyor. Bu hukuksuzluğa son verin” dedi.

-Kürt ozanlar Diyar ve Emekçi, Öcalan üzerindeki tecride karşı DTK Eşbaşkanı Leyla Güven öncülüğünde süren direnişe destek veren bir klip hazırladı.

-Sanatını gerilla alanlarında sürdüren Awaze Çiya müzik grubu, gerilla direnişine ilişkin yeni bir klip yaptı.

-Alman Sol Parti’nin AP seçimlerindeki liste başı adayı Özlem Alev Demirel “Yeni bir Avrupa mümkün. Irkçılığın yükseldiği bir dönemde sandığa giderek halkların eşitliğinden yana Sol Parti’ye oy vererek sahip çıkın” çağrısı yaptı.

-Dünya üzerindeki birçok okyanus ve denizde giderek daha fazla yoğunlaşan plastik çöp adalarının bir yenisine Akdeniz’de rastlandı.