19 TEMMUZ GÜNDEM

19 Temmuz Haber Merkezi gündemi...

-PKK Merkez Komite Üyesi Cemal Şerik, Ortadoğu'daki toplumsal sorunları çözebilecek temel argümanların Demokratik Özerk Konfederal Sistem olduğunu söyledi.

-Türk devleti tarafından katledilen Diyar Xerib’in emeğini boşa çıkarmayacaklarını söyleyen YJA Star Komutanı Xelat, "Helmet arkadaşımızın intikamını alacağız. Verebileceğimiz en mütevazi yanıt Kürdistan devrimi olacaktır" dedi.

-Tarihteki en büyük Kürt-Arap ittifaklarından birinin temelinin atıldığı 19 Temmuz Rojava devrimine ilişkin konuşan Arap yurttaşlar, devrimi geç tanıdıklarını ancak tanıdıktan sonra da yüreklerine bastıklarını kaydediyor.

-Sene 1963 iken, BAAS rejimi, darbeyle iktidara geçti. Tıpkı Türk devleti gibi, o da Kürtleri "Suriye'nin tehdidi" olarak gördü ve senelerce ağır baskı altında tuttu; kimliksizleştirmeyi hedefledi, 'Arap Kemeri' adı altında Araplaştırma politikası uyguladı

-PKK Yürütme Komitesi, Rojava devriminin yedinci yıldönümünde kutlayarak, “Dört parça Kürdistan ve yurtdışında yaşayan tüm halkımız, Rojava Özgürlük Devrimi gibi bir devrimci çıkışı başardığı için onurlu ve gururludur” dedi.

-Suruç katliamı üzerinden 4 yıl geçmesine rağmen davada elle tutulur bir ilerleme kaydedilmezken gerçek sorumlular ve bağlantıları ise ortaya çıkarılmadı.

-Van’da 7 bin kişi ‘denetimli serbestlik’ kapsamında her gün gittiği karakollarda imza atarak yaşamını sürdürüyor.

-Almanya’nın Stuttgart kentinde Kürt siyasetçi Şemsettin B.’nin duruşması görüldü.

-ABD, nükleer silah üretmek istediğini iddia ettiği İran’la çalışan çok sayıda kişi ve şirketi yaptırımlar kapsamına aldığını duyurdu.

-İç savaşın büyük yıkım ve açlığa yol açtığı Yemen’e insani yardımların ulaştırılması konusunda Husi milisleriyle anlaşıldığı duyuruldu.