17 ARALIK GÜNDEMİ

17 Aralık Haber Merkezi gündemi...

-PYD Dışilişkiler Sorumlusu Salih Müslim, Türk devletinde İttihat ve Terakki zihniyetinin güncellendiğine dikkat çekerek, hem Kürtler hem de Ortadoğu için ciddi bir tehdit oluşturduğunu kaydetti.

-Amed’de açlık grevi eylemcilerine yönelik olarak geçen hafta düzenlenen baskınlarda gözaltına alınan 25 kadın, grevi gözaltında da sürdürdü. Grevciler, hem fizik hem de psikolojik işkenceye maruz kaldıklarını anlattılar.

-Asrın Hukuk Bürosu avukatlarından Serbay Köklü, ilk defa Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’dan bu kadar uzun süre haber alınamadığını söyledi.

-Almanya’nın başkenti Berlin’de PKK’nin 40’ıncı kuruluş yıldönümü dolayısıyla düzenlenen kutlama yoğun katılım sağlandı. Polis kutlama sonrası bir çok kişiyi darp ederek gözaltına aldı, bir kadın kalp krizi geçirdi.

-Türkiye ve Kuzey Kürdistan'daki ekonomik kriz, halkın en temel ihtiyacı olan ekmeği de vurdu. Kriz nedeniyle fırıncılar ekmeği küçültme yoluna gitti. 

-Hırvatistan polisinin ülkelerine sığınan bir grup mülteciyi soğuk havada yürüterek ve şiddet kullanarak illegal şekilde zorla Bosna-Hersek’e götürdüğüne dair görüntüler ortaya çıktı.

-DAİŞ çeteleri ile yaşanan çatışmalar sırasında yıkılan Musul’un sembollerinden El Nuri camisi yeniden inşa ediliyor. İlk taşlar konuldu.