15 EKİM GÜNDEMİ

15 Ekim Haber Merkezi gündemi

*Kürt halkına yönelik siyasi soykırım operasyonlarını değerlendiren İHD Onursal Başkanı Akın Birdal, seçim meşruiyetinin şimdiden tartışılmaya başlandığını söyledi.

*HDP Grup Başkanvekili Ayhan Bilgen, Sakarya maçında Amedspor’a yapılan ırkçı saldırının münferit bir saldırganlık değil, politik yönetimin bir irade beyanı olduğunu vurguladı.

*Türk devleti ile Rusya arasında yapılan İdlib anlaşmasında süre doldu. İlk ihlaller yaşandı ve Heyet Tahrir El Şam grubu çatışacaklarını duyurdu.

*Hamburg’da "Kadınların birliği özgürlüğe götürür" adı altında bir panel düzenlendi

*Yeni Kaledonya (Nouvelle Calédonie) Adası, Fransa’dan bağımsızlığını kazanmak için 4 Kasım’da referanduma gidiyor. Yerli Kanak halkının son on yıllarda nüfusunun azınlığa düşmesi nedeniyle, bağımsızlık şansı az görünüyor.

*Robot ve yapay zeka alanındaki gelişmeler baş döndürücü hızda ilerliyor. Belki de yakın bir gelecekte robotlar insanlarla aynı ortamda yaşamaya başladıklarında, aradaki farkın nasıl anlaşılacağına dair sorular sorulmaya başlandı.

*Dünyamın sürekli değişim halinde olan canlı bir varlık. “Nefes” alabilmek için hareket etmeye ihtiyacı var. Yüzlerce milyon yıl önce tüm kıtalar birleşmişti, gelecekte yine olacak ama nasıl ve ne zaman?