13 EYLÜL GÜNDEMİ

13 Eylül Haber Merkezi gündemi

-Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın sağlık ve güvenliği için düzenlenen eylemler takip edilecek.

-Kuzey Suriye’de DAİŞ’e karşı gerçekleştirilen operasyon ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

-KCK Dış İlişkiler Komitesi Üyesi Serhat Varto, Türkiye’nin DAİŞ’in Kobanê’deki yenilgisinden sonra Suriye’de bir aktör olmaktan çıktığını hatırlatarak, “Siyasetini, sadece Kürtler bir şey kazanmasına dayandırmış. Bu siyasetinde de tıkanmış. Sahadaki gelişmeler onu sürüklüyor. Bazen Amerika’nın tarafına bazen de Rusya-İran tarafına itiyor” dedi.

-Cizre'deki öz yönetim direnişleri sürecinde devlet güçleri tarafından katledilen Meryem Süne'nin ölümüne ilişkin yürütülen soruşturmada olay yeri incelemesinin yapılmadığı ortaya çıktı.

-Rojava devrimi öncesi kültür sanat faaliyetlerinde yer alan HPG gerillası Delil Tolhildan, şehit yoldaşlarının hayalini gerçekleştirmek istediğini belirterek, "Hozan Mizgin, Şehit Sefkan’ın yarattığı değerlere sahip çıkmak görevimdir" dedi.

-Gazetelerin yaşadığı kâğıt sıkıntısı yayılmaya başlarken muhalif basın, bunun kâğıt üretmeyen ve önlem almayan iktidarın bir tür mali baskısı ve sansürü olduğunu söylüyor.

-Kuzey Yarımküre’deki yerli halkların ticari amaçla avlanmaları yasak olan balinaları avlamalarına yönelik tanınan hak, yeniden uzatıldı.

-Almanya’da Chemnitz şehrindeki aşırı sağcı gösteriler nedeniyle gündemde olan istihbarat örgütü BfV’ye yönelik halkın güveninin oldukça düşük olduğu sonucu çıktı.