Yemen'de üç haftada 242 kişi koleradan öldü

Dünya Sağlık Örgütü, savaşın vurduğu Yemen’de son üç hafta içerisinde en az 242 kişinin koleradan dolayı hayatını kaybettiğini duyurdu.

Dünya Sağlık Örgütü’nün Yemen temsilcisi telefon yoluyla Cenevre’deki gazetecilere yaptığı açıklamada kolera salgının benzeri görülmemiş bir hızda yayıldığını söyledi.

Üç hafta içinde 242 kişi hayatını kaybederken, 23 bin 425 vaka tespit edildi. Örgüt, altı ay içerisinde kolera vakalarının sayısının 250 bine yaklaşacağı tahmininde bulunuyor.

Yemen’deki hastalıklar, savaşın doğrudan sonuçlarından biri olarak ortaya çıktı. Yemen’de Mart 2015’de Suudi Arabistan’ın öncülüğündeki Arap Koalisyonu’nun müdahalesinden sonra kriz ağırlaştı. Arap Koalisyonu, Yemen Cumhurbaşkanı Abd Rabbu Mansur Hadi’yi destekliyor. Şii Husi milisler ise eski Devlet Başkanı Ali Abdullah Salih ve İran’dan destek görüyor.

Mart 2015’ten bu yana Yemen’de 10 bini aşkın kişi öldü, 44 bin 500’den fazlası yaralandı. BM’ye göre 19 milyon kişi, diğer bir ifadeyle nüfusun yüzde 60’ı beslenme güvenliğinin olmadığı koşullarda yaşıyor.