Venezuela’da iktidar karşıtı gösteriler: En az iki kişi öldürüldü

Venezuela’da sosyalist Devlet Başkanı Nicolas Maduro’ya karşı yapılan gösterilerde polisle çatışmalar yaşanırken, en az iki kişinin kimliği belirlenemeyen kişilerin saldırılarında yaşamını yitirdiği bildiriliyor.

Parlamentoda çoğunluğu elinde bulunduran sağ partilerin Maduro’ya karşı düzenlediği gösterilerde olaylar çıktı.

Maduro yanlılarının da sokağa indiği ülke genelindeki gösterilerde polis ile göstericiler arasında çatışmalar yaşandı. Başkent Caracas’daki olaylarda bir, ülkenin batısındaki San Cristobal şehrinde ise bir başka göstericinin yaşamını yitirdiği öğrenildi.

Olaylarda yaşamını yitiren kişilerin gösteriler esnasında kimliği belirlenemeyen ‘motorsikletli saldırganlar’ tarafından vurulduğu bilgisi verildi.

Nicolas Maduro’ya destek veren binlerce kişinin düzenlediği gösteriler esnasında Amerikan bayraklarının yakıldığı görüldü.

Parlamentoda çoğunlukta olan muhalif partiler, ekonomik krizin sorumlusunun 1999’dan sonra Hugo Chavez’in uygulamaya koyduğu ve Nicolas Maduro’nun devam ettirdiği politikalar olduğunu savunuyor. Muhalefetin geçtiğimiz yıl Maduro’yu görevden aldırmak amacıyla düzenlemek istediği referandum için toplanan imzaların bir kısmının sahte olduğu anlaşılmış ve referandum süreci durdurulmuştu.