Tanzanya’da tanker patlamasında 82 ölü

Tanzanya’da geçen Cumartesi günü yakıt taşıyan bir tankerin patlamasın sonucu hayatını kaybedenlerin sayısı 82’ye yükseldi.

Son resmi açıklamada 75 kişinin hayatını kaybettiği belirtilmişti. Ancak Darüsselam ulusal hastanesi sözcüsü Aminiel Aligaesha, bu Çarşamba düzenlediği basın toplantısında yaralılardan 6’sının daha hayatını kaybettiği bilgisini verdi. Salı günü yapılan açıklamada bir kişinin daha öldüğü belirtilmişti. Hayatını kaybedenlerin toplam sayısı böylece 82’ye yükseldi.

Sözcü, mevcut durumda ulusal hastanede 17’si yoğun bakımda olmak üzere 32 yaralının olduğunu belirterek, “Yaralıların hayatını kurtarmak için elimizden geleni yapıyoruz” dedi.

Felaket Cumartesi sabahı Morogoro kenti yakınındaki Msamvu kasabasında meydana geldi. Morogoro, ülkenin ekonomi başkenti Darüsselam’ın 200 kilometre batısında yer alıyor. Yakıt taşıyan tanker, bir motosikletten kaçınırken kaza yaptı. Bir kişinin tankerin aküsünü çıkarmaya çalışırken patlamanın yaşandığı belirtiliyor.

Kurbanlar, tankerden dökülen yakıtı toplamaya çalışan araç sürücüleri ve çevredeki insanlardan oluşuyor. Başbakan Kasım Majaliwa, felaketin sorumlularını belirlemek için soruşturma komisyonu kurulduğunu bildirdi.

Afrika kıtasında bu tür trajediler sıklıkla yaşanıyor. Temmuz ayı başında Nijerya’nın merkezinde kaza geçiren bir tankerdeki yakıtın halk tarafından yağmalandığı sırada meydana gelen patlamada en az 45 kişi ölmüş, 100’ü aşkın kişi yaralanmıştı.