Stockholm saldırısında bir gözaltı daha

İsveç'in başkenti Stockholm'de 7 Nisan günü gerçekleşen ve 4 kişinin yaşamını yitirmesiyle sonuçlanan terör saldırısı ile ilişkisi olduğu şüphesiyle bir kişi göz altına alındı.

DAİŞ'ten aldığı emir üzerine saldırıyı gerçekleştirdiğini kabul eden Özbekistan vatandaşı Rakhmet Akilov, tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

Pazar günü öğleden sonra, polisin İsveç'in güneyindeki Örkelllunga yerleşim biriminde Göçmen Dairesi tarafından ilticacıların kalması için kiralanan bir eve baskın yaparak söz konusu zanlıyı gözaltına aldığı açıklandı.

Akilov'un için sürdürülen soruşturma dosyasını inceleyen Emniyet Genel Müdürlüğü ve İsveç Güvenlik Polisi'nin ortak bir operasyon yaparak terör zanlısını göz altına aldığı belirtildi.

Şüphelinin bugün saat 12.00 sularında hakim karşısına çıkarılması bekleniyor. Polis, soruşturmada gizlilik olduğunu gerekçe göstererek söz konusu kişinin gerçekleştirilen terör saldırısındaki rolü hakkında açıklama yapmayacağını söyledi.

Akilov'un tutuklanmasından hemen sonra saldırıya katıldığı şüphesiyle bir kişi daha gözaltına alınmıştı. Söz konusu ilticacının olayla ilgisinin olmasının anlaşılmasından sonra tutuklama kararı kaldırılmış ancak iltica başvurusu reddedildiğinden hakkında sınır dışı edilme kararı bulunduğu için gözetim altında bulundurulmasına karar verilmişti.