Soylu hedef gösterdi, haklarında müebbet hapis istendi

Eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun hedef göstermesinin ardından tutuklanan Sümeyye Gök ve M. Miraç Dinç için müebbet hapis istendi.

Şirnex’in Cizîr (Cizre) ilçesinin Cûdi Mahallesi’nde 4 Aralık 2021’de uğradığı silahlı saldırıda yaşamını yitiren AKP eski İlçe Başkanı Cihan Güven'in kardeşi Tahir Güven’in ölümüyle ilgili açılan davada savcılık mütalaasını verdi.

Eski Türk İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun hedef göstermesinin ardından Tevgera Jinên Azad (Özgür Kadın Hareketi/TJA) aktivisti Sümeyye Gök, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Gençlik Meclisi üyesi M. Miraç Dinç ile 2 kişi, çıkarıldıkları mahkemece “Tasarlayarak öldürme” ve “Devletin birlik ve bütünlüğünü bozmak” iddialarıyla tutuklandı. 

Şirnex'teki 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen 10’uncu duruşmaya tutsak yargılanan TJA aktivisti Sümeyye Gök ve HDP Gençlik Meclisi üyesi M. Miraç Dinç katılmadı. Savcılık, Sümeyye Gök ve Dinç için “Tasarlayarak öldürme” ve “Devletin birlik ve bütünlüğünü bozmak” suçlarından müebbet hapis cezası istedi.

Mahkeme heyeti, eksik hususların giderilmesi için duruşmayı 17 Mayıs’a erteledi.