Rusya ve Şili’den HDP’ye destek

Sovyetler Birliği Komünist Partisi ve Şili’den La Convergencia Partisi, Türk devletinin belediye gasplarına tepki göstererek, HDP ile dayanışma mesajı verdi.

Sovyetler Birliği Komünist Partisi, HDP ve Kürt halkıyla dayanışma halinde olduklarını vurguladı.

Komünist Parti’nin açıklaması şöyle: “Türkiye İçişleri Bakanı, 31 Mart yerel seçimlerinde HDP’den seçilen Diyarbakır, Mardin ve Van Belediye Başkanlarını görevden uzaklaştırdı. Aynı zamanda ülke genelinde birden fazla şehirde polis operasyonları yapıldı ve aralarında bölge belediye çalışanlarının da olduğu 418 kişi gözaltına aldı. Sovyetler Birliği Komünist Partisi olarak görevden uzaklaştırılan belediye başkanları ve baskılara maruz kalan HDP ve Kürt halkıyla dayanışma halinde olduğumuzu belirtiriz.”

La Convergencia partisi de “sokaklarda mücadele eden Türk ve Kürt halkını” selamladı.

Convergencia’nın açıklaması şöyle: “La Convergencia, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki Türk hükümetinin, genel olarak Kürt halkına ve özellikle de HDP üyelerine karşı yürüttüğü son günlerdeki baskıyı mutlak olarak kabul edilemez buluyor. Demokratik yollarla seçilmiş Amed, Van ve Mardin belediye başkanlarının görevden uzaklaştırılması, hükümetin partiyi yok etme stratejisinin bir parçasıdır.

Türkiye’de Erdoğan yönetiminin otoriterliğine karşı demokrasiyi savunan ve karşı karşıya kaldıkları yoğun baskıyla sokaklarda mücadele eden Kürt ve Türk halkının cesaretini selamlıyoruz. HDP'yle, Türk ve Kürt işçilerin özgürlük ve kendi kaderini tayin etme mücadelesiyle tam dayanışma içinde olduğumuzu beyan ederiz.”