Rus gazeteci Marina Ovsiannikova Moskova'da tutuklandı

Ukrayna’daki savaşa açık muhalefetiyle bilinen gazeteci Marina Ovsiannikova, orduyu "itibarsızlaştırdığı" gerekçesiyle tutuklandı.

Avukatı, Ukrayna'daki savaşa karşı çıkmasıyla ünlenen Rus gazeteci Marina Ovsiannikova’nın, Rus ordusunun " itibarını zedelediği " gerekçesiyle bugün tutuklandığını duyurdu.

Avukat Dmitry Zakhvatov AFP'ye verdiği demeçte Rus ordusu hakkında " yanlış bilgi yaydığı" gerekçesiyle Marina Ovsiannikova hakkında soruşturma başlatıldığını ve tutuklandığını söyledi.

Temmuz ayının sonundan bu yana Marina Ovsiannikova, özellikle dijital ağlarda Ukrayna'daki savaşı eleştiren mesajlar temelinde Rus ordusunu " itibarsızlaştırdığı " gerekçesiyle iki kez para cezasına çarptırıldı. Altı aydan kısa bir süre arayla verilen iki mahkumiyet, olası yasal sonuçları çok daha ağır olan bir ceza davasının yolunu açıyor.

Özellikle Alman Die Welt gazetesi için yurt dışında birkaç ay çalıştıktan sonra, Temmuz ayı başlarında iki çocuğunun velayeti ile ilgili bir anlaşmazlığı çözmek için Rusya'ya döndü.

Uzun yıllardır Kremlin'i eleştiren sesleri bastıran Rusya, Ukrayna savaşından bu yana Rus ordusunu kınayanlara karşı cezai yaptırımlarını önemli ölçüde sertleştirdi.