Qereçox şehitleri son yolculuğuna uğurlandı

25 Nisan günü Türk ordusunun saldırı sonucu şehit düşen 14 savaşçı Dêrik’te son yolculuklarına uğurlandı.

Şehit Xebat Dêrik Şehitliğinde gerçekleştirilen törende 25 Nisan günü Qereçox tepesine düzenlenen hava saldırısı sonucu şehit düşen 14 YPG savaşçısı son yolculuklarına uğurlandı.

Cenazeler Şehitlikte askeri törenle karşılanırken burada bir konuşan YPJ komutanlarından Sozdar Dêrik, “Bu saldırı mücadele kararlılığımızı güçlendirdi. Bir kez daha belirtiyoruz ki YPG-YPJ’yi desteklediklerini söyleyenler net bir tavır ortaya koymalı” dedi.

Sozdar Derik şöyle devam etti: “Yoldaşlarımızın mücadelesinin takipçisi olacağız. Onlara sözümüzdür ki, bayraklarını her yerde yükselteceğiz. Şehîd Namirin, Şehîd Namirin, Şehîd Namirin.”

YPG komutanlarından Hesen Qamişlo da bütün Kürt halkına başsağlığı dileklerini ileterek şöyle devam etti: “İçinde olduğumuz süreç çok hassastır. Vahşi çetelere karşı mücadele ediyoruz. Türk devletinin bu vahşi saldırısı da ihanetçilerin iş birliği ile gerçekleşti. Bu saldırılar cevapsız kalmayacak. Özgürlük savaşçıları Reqqa’ya doğru ilerleyerek çetelerin sonunu getiriyor. Türk devleti de Qereçox’a saldırarak DAIŞ çetelerine destek verdi. Ne kadar saldırıya maruz kalsak da direnişimiz kırılamayacaktır.”

Hesen Qamişlo konuşmasının devamında, uluslararası güçlerin bu saldırıya karşı net bir tavır ortaya koyması gerektiğini söyledi ve “ABD başta olmak üzere YPG-YPJ’ye destek verdiğini ifade eden uluslararası koalisyon güçleri, bu saldırıya karşı tavrını netleştirmelidir. Burada yürütülen savaş, bir onur mücadelesidir. Biz gücümüzü halkımızdan ve şehitlerimizden alıyoruz. Teröre karşı savaşımız hiçbir zaman durmayacak.”

Konuşmaların ardından şehitler toprağa verildi.