Putin Almanya'yı Stalingrad’la tehdit etti

Nazi ordularının ağır kayıplar vererek yenildiği Stalingrad savaşının yıl dönümünde konuşan Putin, “Yine Alman Leopard tanklarıyla tehdit ediliyoruz, sert bir yanıt alacaklar” diyerek Almanya ve diğer batılı devletleri tehdit etti.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Almanya’nın Ukrayna savaşında Rus birliklere karşı kullanılmak üzere Leopard tanklarını vermesine karşılık olarak beklenen sert tepkiyi bugün verdi. Stalingrad Kuşatması'nın 80’inci yıl dönümü kutlamalarının yapıldığı Volgograd’da konuşan Putin, ülkesinin Ukrayna’da sürdüğü savaşı, Kızıl Ordu’nun 2. Dünya Savaşı’nda sergilediği direnişe benzetti.

Nazi Almanya’sına bağlı orduların ağır kayıplar verdiği Stalingrad savaşının ve 2. Dünya Savaşı’nın kaderinin belirlendiği tarihe bir dönüm noktası olarak geçtiğini belirten Putin, “Nazi Almanyası’nın silahlı kuvvetleri en büyük grubunun ve uydularının yenilmesiyle birlikte Nazilerin Avrupalı uşaklarından oluşan tüm Hitler koalisyonunun iradesi yenildi” diye konuştu.

Ukrayna savaşında Kiev yönetiminin müttefiklerini hedef alan ifadeler kullanan Putin, Almanya’yı kastederek, “İnanılmaz ama doğru, yine gövdesinde haç bulunan Alman Leopard tanklarıyla tehdit ediliyoruz ve yine Ukrayna topraklarında Rusya ile Hitler'i takip edenlerin eliyle savaşacaklar. Ukrayna topraklarında Rusya'yla yeniden savaşmaya hazırlanıyorlar. Bize düşman olan Batılı elitlerin satış kampanyasına yönelik çabalarına rağmen tüm dünyada çok sayıda dostumuz var” dedi.

‘SERT BİR YANIT ALACAKLAR’

Ukrayna savaşında zırhlı araçlarının kullanılmasının meseleyi bitiremeyeceğini savunan Putin, devamla, başta Almanya olmak üzere diğer batılı ülkeleri şu sözler tehdit etti: “Almanya dahil Avrupa ülkelerini Rusya'yla yeni bir savaşa çekenler ve muharebe sahasında Rusya'ya karşı zafer kazanacağını zannedenler, Rusya ile girişecekleri modern savaşın tamamen farklı olacağını anlamıyorlar. Rusya'ya karşı ilan edilmemiş bir savaş yürüten güçler sert bir yanıt alacak, biz tanklarımızı onların sınırlarına göndermeyeceğiz fakat verecek bir cevabımız olacak.”