Paris’teki saldırıyı DAİŞ çeteleri üstlendi

Fransa’nın başkenti Paris'in merkezindeki ünlü Champs Elysees Bulvarı üzerinde polislere ateş açan kişinin DAİŞ çetelerine üye olduğu savunuldu.

Saat 21.20’e doğru gerçekleşen olayda bir polis yaşamını yitirmiş, saldırgan da diğer polisler tarafından öldürülmüştü. Bir polisin de yaralandığı saldırıyı DAİŞ çeteleri üstlendi.

Cumhurbaşkanı François Hollande, ‘terörist saldırı’ ihtimalinin güçlü olduğunu söylerken, DAİŞ çetelerine yakın bir sitede saldırının üstlendiği duyuruldu. Çetelere ait sitede, saldırganın Belçika vatandaşı olduğu da iddia edildi.

Saldırganın hakkında radikal İslamcı çetelere üye olduğu gerekçesiyle soruşturma yürütüldüğü de verilen bilgiler arasında.

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ilk turunun hemen öncesinde meydana gelen saldırı nedeniyle birçok aday seçim kampanyasını geçici olarak durdurma kararı aldı. Aşırı sağcı Marine Le Pen ile sağın adayı François Fillon, bugün (Cuma) yapacakları seçim ziyaretlerini iptal ettiler.

Fransa’da geçtiğimiz gün seçimler öncesinde saldırı planladıkları iddiasıyla iki kişi gözaltına alınmıştı. Bu kişilerle birlikte patlayıcı maddeler ve silahlar ele geçirilmişti.