Norveçli yetkililer: Oklu saldırı bir ‘terör eylemi‘

Norveç polisi, Çarşamba günü Kongsberg'deki ölümcül saldırıyı terör eylemi olarak değerlendirdi.

Norveç polisi, Çarşamba günü güneydeki Kongsberg kasabasında terör eylemi olarak değerlendirdikleri olayda beş kişinin ölümüne ve üç kişinin yaralanmasına neden olan ok ve yay saldırısında şüphelinin adını açıkladı.

37 yaşındaki Danimarka vatandaşı Espen Andersen Bråthen yarın mahkemeye çıkacak, ancak polis onun karşı karşıya olduğu suçlamaları henüz açıklamadı.

Norveç Polis Güvenlik Teşkilatı (PST) sorumlusu Hans Sverre Sjøvold, düzenlediği basın toplantısında, "Bu eylem bir terör eylemi gibi görünüyor, ancak failin amaçlarını bilmiyoruz" dedi.

Çarşamba akşamı beş kişiyi öldürmekle suçlanan 37 yaşındaki Danimarkalı, sağlık hizmetine girip çıktı. Sjøvold, soruşturmaların henüz sonuçlanmadığını  ama adamın PST tarafından bilindiğini doğruladı.

Yetkililer, zanlının Müslüman olduğunu da ortaya çıkardı. Polisin "2021'de radikalleşmeyle ilgili herhangi bir rapor almadığı" belirtilerek, şüphelinin bu yıl radarlarında görünmediği ifade edildi.

Sjøvold, “Saldırıda 4 kadın ve 1 erkek hayatını kaybederken 3 kişi de yaralandı. Ölenlerin hepsi 50 ila 70 yaşları arasında" dedi.

Saldırı, geçen ay yapılan parlamento seçimlerinin uzun süredir iktidarda olan Muhafazakar Parti'yi devirmesinden sonra yeni hükümetin göreve başlamasının arifesinde gerçekleşti.

İlgili haber: