Nijerya’da saldırı : 130’u aşkın ölü

Nijerya’nın kuzey batısındaki Kaduna eyaletinde bir kasabaya geçen hafta düzenlenen saldırıda en az 130 kişinin öldürüldüğü bildirildi.

Saldırı Kajuru kasabasında gerçekleşti. Kaduna eyaleti valisi Nasır El Rufai, saldırıda hayatını kaybedenlerin sayısının 130’u aştığını belirterek, saldırının nedeninin etnik bir mesele olabileceğini ifade etti.

Kaduna eyaleti polis şefi Ahmed Abdulrahman, saldırıdan sonra 11 kişinin gözaltına alındığını açıkladı.

Vali Rufai, “Hükümet toplumun liderleri, geleneksel ve dini liderlerden bu kasabada intikamdan kaçınmaya, suçluların bulunması için güvenlik güçleri ve adalete güvenmelerini istiyor” dedi.

AFP’ye konuşan Hristiyan Adara topluluğunun bir temsilcisi, son üç yıl içerisinde Müslüman Pöller halkı tarafından sık sık saldırılar düzenlendiğini söyledi.

Hafta sonu bir açıklama yapan vali, kurbanların Pöller toplumuna mensup kişiler olduğunu söylemişti. Ancak Hristiyan topluluk Pöller toplumuna karşı saldırı olmadığını savundu.

Kaduna eyaletinde silahlı grupların saldırıları defalarca yaşandı. Bölgede özellikle hayvan yetiştiricisi çeteler ile aşırılıkçı dini gruplar arasında çatışmalar yaşanıyor.

2018 yılı boyunca Zamfara, Kaduna ve Katsina eyaletlerinde çatışmalar yaşandı.