Moskova’ya göre Batı ‘topyekun savaş’ ilan etti

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Batı’nın tüm Rus dünyasına karşı “topyekün savaş” başlattığı tepkisinde bulunarak, bunun “uzun süreceğini” söyledi.

Lavrov bu cuma günü yaptığı açıklamada Batı'nın Rusya'ya karşı "topyekun savaşını" kınadı.

Lavrov, "Batı bize, tüm Rus dünyasına karşı topyekun savaş ilan etti" dedi.

Batılı güçler Ukrayna'ya karşı büyük bir askeri saldırı başlattığı için Moskova'ya yaptırımları artırdı.

Lavrov, savaşın uzun süreceğine işaret ederek "Bu durumun uzun süre bizimle olacağını kesin olarak söyleyebiliriz" diye ekledi.

Rusya Dışişleri Bakanı, "ABD ve uyduları, çok geniş bir araç kullanarak Rusya'yı kontrol altına alma çabalarını iki, üç, dört katına çıkarıyor: tek taraflı ekonomik yaptırımlardan küresel medya alanında derinden yanıltıcı propagandaya kadar” şeklinde konuştu.

Benzeri görülmemiş bir “Rus fobisi” oluşturulduğu tepkisinde bulunan Lavrov, Batılıların ayrıca klasikleri yasaklayarak “kültürü iptal” etmeye çalıştığına işaret etti. 

Lavrov Batılıların Çaykovski ve Dostoyevski, Tolstoy, Puşkin gibi klasikleri yasakladığını söyledi.

Ukrayna savaşından sonra birçok Batılı kültür kurumu, Rus devlet kurumlarıyla işbirliğini durdurdu veya Ukrayna'ya yönelik saldırıyı destekleyen sanatçıları yasakladı.

Moskova, Ukrayna'yı Rusça konuşan nüfusa yönelik “soykırım suçu” işleyen Neo-Nazilerin elinde olmakla, Batı’yı da Rusya’ya karşı bir vekalet savaşı yürütmekle suçluyor.