Komalên Ciwan'dan çağrı: Ölümcül darbeyi vuralım!

Komalên Ciwan Koordinasyonu, AKP-MHP faşizminin Kürtlerin varlığını ve değerlerini hedef aldığına dikkat çekerek, "Ölümcül darbeyi vurmanın zamanı" dedi. Koordinasyon, gençliği harekete geçmeye çağırdı.

Komalên Ciwan Koordinasyonu tarafından yapılan yazılı açıklama şöyle:

"AKP-MHP faşist rejimi Kürdü soykırımdan geçirme, Kürdistan’ı işgal ve talan etme politikalarını alçakça ve en ahlaksız bir şekilde sürdürmektedir. Irkçı faşist diktatörlüğünün kesin başarısı için Kürdü ve Kürde ait bütün değerleri soykırımdan geçirmektedir. Önderliğimize uygulanan benzeri olmayan işkence, özgürlük gerillasına yönelik imha saldırıları, Kürt halkının seçilmişlerine, tüm Kürdistan yurtseverlerine, Kürtlerin toplumsal değerlerine, en yüce değerlerimiz olan şehitlerimiz ve şehitliklere yönelik alçakça saldırıların tümü bu soykırım politikaları çerçevesinde yürütülmektedir. Açık ki en alçak yöntemlerle Kürtlerin varlığı ortadan kaldırılmak, özgürlük umutları yok edilmek istenmektedir.

'ÖLÜMCÜL DARBEYİ VURMANIN ZAMANI!'

Herkes çok iyi bilmeli ki AKP-MHP’nin temsil ettiği ırkçı faşizmin tek hayali; soykırıma uğratılmış, geriye tek bir hayali, tek bir direnen ferdi ve hatırlanabilecek tek bir değeri bile kalmamış bir Kürt ve Kürdistan gerçekliğidir.  

Gelinen aşamada AKP-MHP rejimi Kürtler için olduğu kadar tüm insanlık için de artık kesinlikle yok edilmesi gereken tehlikeli, salgın bir mikrop durumundadır.

Varlığımızı, bütün değerlerimiz ve kazanımlarımızı pervasızca yok etmeye çalışan ırkçı-faşist bir rejimle karşı karşıyayız. Varlığımıza ve değerlerimize tahammül etmeyen ve bizi yok etmek için her tür insanlık dışı ve alçak yöntemleri kullanmaktan çekinmeyen bu soykırımcı rejime karşı tahammülün ve sessizliğin hiçbir mazereti olamaz. Hemen her şeyi Kürt ve Kürdistan’ı soykırıma uğratma politikaları için bir fırsata çeviren, zorlandıkça daha da alçaklaşan bu faşist güruha karşı ayağa kalkarak ona ölümcül darbeyi vurmanın tam zamanıdır.

'ONURLU HER GENÇ HAREKETE GEÇMELİ'

Kürdistan Özgürlük Mücadelesinin öncü gücü Kürdistan gençliği olarak üzerimize her zamankinden daha fazla sorumluluk düştüğü bilinciyle Kürdistan’ın yurtsever, onurlu ve yiğit her gencini bu bilinç ve sorumlulukla harekete geçmeye ve eylemliliğe çağırıyoruz.

Gençlik hareketi olarak özgürlük mücadelesinden aldığımız tarihsel miras ve tecrübeyle her zamankinden daha kararlı, inançlı ve güçlü olduğumuzu, imkânlarımızın çok daha fazla olduğunu belirtiyoruz.

Kendine 'Kürdüm' diyen her Kürdistanlı yurtsever genç başta olmak üzere, devrimci, yurtsever, sosyalist, demokrat, adil ve insanca bir yaşamdan yana olan herkesi; miraslarını devraldığımız büyük komutanlarımızın kararlı ruhu ve zafere olan inançlarıyla omuz omuza vererek sokaklarda, meydanlarda faşizme asla geçit vermeyeceğimizi göstermeye ve eylemliliğe çağırıyoruz.

Bu ruh ve inançla, büyük zafer iddiasıyla topyekûn direniş temelinde Bakurê Kurdistan gençliği başta olmak üzere bütün Kürdistan gençliğini tarihsel bir sorumluluk bilinciyle TC faşizminin işgal ve soykırım saldırılarına karşı her türlü meşru eylemle her yeri direniş alanına çevirerek kesintisiz direnişe, Kürt düşmanı ırkçı faşizme hesap sormaya ve eylemliliğe çağırıyoruz.

Herkes bilmeli ki 'biz kazanacağız’, bu faşizm dalgası kırılacak ve bu abluka darmadağın edilecektir!"