Kadınlar Amed surlarına Deniz Poyraz'ın fotoğrafını astı

HDP, TJA ve Rosa Derneği'nden kadınlar, Amed surlarına Deniz Poyraz'ın fotoğrafını astı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Amed Kadın Meclisi, HDP İzmir İl Örgütü’nde katledilen Deniz Poyraz'ın, “Deniz Poyraz ölümsüzdür” yazılı fotoğrafının basıldığı dev pankartı, Sur ilçesinde bulunan Mardinkapı surlarına astı. Etkinliğe HDP milletvekilleri Remziye Tosun, Dilan Dirayet Taşdemir ve Sevin Coşkun’un yanı sıra Özgür Kadın Hareketi (TJA) aktivistleri ve Rosa Kadın Derneği üyeleri katıldı.
Sur önünde bir araya gelen kadınlar, Deniz Poyraz’ın fotoğrafının bulunduğu pankartı asmak isterken polis engeliyle karşılaştı. Uzun bir süre polisle müzakere eden kadınlar, “Deniz bir katliam sonucu öldürüldü, biz bu pankartı buraya asacağız” dedi. Görüşmelerin ardından polisler geri adım attı. Kadınlar surlara doğru çıkarken tekrar polis engeliyle karşılaştı.

 'MÜCADELESİNİ HER YERE TAŞIYACAĞIZ'

Kadınlar Deniz Poyraz’ın fotoğrafını sura astıktan sonra zafer işaretleri yaptı. Ardından surdan aşağıya inen kadınlar, eylemlerine dair kısa bir açıklama yaptı. Kadınlar adına açıklama yapan Ağrı Milletvekili Dilan Dirayet Taşdemir, kadın mücadelesini her yere taşıyacaklarını ifade ederek, “Biz kadınlar yaşadığımız her yerde Deniz yoldaşımızın mücadelesini yaşamak için ve katillerin ortaya çıkarılıp yargılanması, arkasındaki güçlerin deşifre olması için mücadelemizi yürütmeye devam edeceğiz. Bugün buradayız, yarın Türkiye ve Kürdistan’ın her yerinde bu bayrağı yükselteceğiz” dedi.
Açıklamanın ardından kadınlar sık sık “Biz korkmuyoruz, hesap soruyoruz” sloganlar atarak alkışlarla eylemlerini sonlandırdı.