HPG, şehit düşen 3 gerillanın kimliğini açıkladı

Van’da 2 Temmuz günü şehit düşen 3 gerillanın kimliklerini açıklayan HPG, “Welat, Kendal ve Azad yoldaşlarımız bu tarihi dönemde işgalci TC ordusuyla kahramanca çarpışarak adlarını tarihe altın harflerle yazdırmışlardır” dedi.

HPG Basın İrtibat Merkezi, 3 gerillanın kimlik bilgilerini açıkladı. HPG açıklamasında şunlar belirtildi:

13 Temmuz tarihli açıklamamızda, 2 Temmuz günü Van’ın Gürpınar ilçesine bağlı Axula alanında işgalci TC ordusunun başlattığı işgal operasyonunda güçlerimiz ile düşman arasında yaşanan çatışmalarda Azad, Kendal ve Welat arkadaşlarımızın şehadete ulaştığı bilgisini kamuoyu ile paylaşmıştık. Şehadete ulaşan arkadaşlarımızın kimlik bilgileri şöyledir:

Kod Adı: Azad Serhat
Adı Soyadı: Tahsin Genez
Doğum Yeri: Van
Anne - Baba Adı: Harbiye – Halis
Şehadet Tarihi ve Yeri: 2 Temmuz 2020 / Van

 

Kod Adı: Kendal İbrahim
Adı Soyadı: İlyas Duran
Doğum Yeri: Hakkari
Anne - Baba Adı: Xeme – Kutbettin
Şehadet Tarihi ve Yeri: 2 Temmuz 2020 / Van

 

Kod Adı: Welat Malazgirt
Adı Soyadı: Fırat Gören
Doğum Yeri: Muş
Anne - Baba Adı: Kudret – Ali
Şehadet Tarihi ve Yeri: 2 Temmuz 2020 / Van

İşgalci devletler, Kürdistan üzerindeki sömürgeci sistemlerini devam ettirmek ve imha uygulamalarını perdelemek için her zaman farklı konseptler kullanmışlardır. Her önemli kavşakta ve özgürlüğe yakınlaştığımız dönemde, işgalciler yeni imha konseptleri ile Kürt halkının özgürlük mücadelesini engellenmeye çalışılmıştır. Özgürlük hareketi olarak mücadele tarihimiz boyunca sadece düşmanla değil aynı zamanda işbirlikçi ve gerici kesimlere karşı da büyük bir mücadele vermekteyiz. İşgalcilerin kırıldığı her dönemde ve özgürlüğe yaklaştığımız her adımda işgalcilerin imdadına koşan işbirlikçi ve gerici zihniyetin doğru anlaması gereken bir gerçek var ki, Apocu fedailerin derin bir tarih bilinci olduğunu ve hiçbir zaman ihanet sonucu şehit olan yoldaşlarımızı unutmayıp er ya da geç intikamlarını alacağını bilmeleri gerekmektedir. Apocu fedai ordu adım adım zafere yürüdüğü ve direniş mevzilerinde destanlar yazıldığı bu dönemde hiçbir güç Kürt halkın özgürlüğü önünde engel olamayacağını fedaice direnen kahraman şehitlerimiz açıkça ortaya koymaktadırlar. Bu fedai çizgide yürüyen Welat, Kendal ve Azad yoldaşlarımız bu tarihi dönemde işgalci TC ordusuyla kahramanca çarpışarak adlarını tarihe altın harflerle yazdırmışlardır.

Welat, Kendal ve Azad yoldaşlarımız her biri Kürdistan’ın farklı bölgelerinden olup Kürdistan yurtseverliğiyle büyümüş ve her zaman Kürdistan üzerinde yürütülmekte olan işgali, Kürt halkına yapılan zulmü derinden hissetmişlerdir. İşgal ve sömürü gerçeğini gören yoldaşlarımız zaferin yegâne yolu olan Özgürlük Mücadelesi saflarına katılmışlardır. Kısa sürede birer profesyonel gerilla olmayı başarmış ve direniş mevzilerinde en önde olmak için büyük çaba içerisinde olmuşlardır. Botan’da uzun yıllar direniş cephesinde yer alarak Adıl ve Nudaların mirasını fedai bir ruhla taçlandırmışlardır. Her türlü görev ve sorumluluklarını büyük bir başarıyla yerine getirmiş ve yaşamdaki mütevazı, mücadeleci duruşlarıyla tüm yoldaşlarına ilham kaynağı olmuşlardır. Welat, Kendal ve Azad yoldaşlarımız işgalci ordusuna karşı kahramanlıklarıyla ve Apocu fedai duruşlarıyla biz yoldaşlarına zafere koşmamızı emretmektedirler.

Bu temelde şehadete ulaşan kahraman yoldaşlarımızın başta değerli aileleri olmak üzere tüm yurtsever Kürdistan halkına başsağlığı diliyor ve şehitlerimizin verdiği emekleri zafere taşıyacağımızın sözünü veriyoruz.”