Gazze Şeridi’nde şiddetli çatışmalar yaşanıyor

İsrail-Hamas savaşının 63’üncü gününde Gazze Şeridi’nin büyük kentleri ve çevresinde yoğun çatışmalar yaşanıyor. Lübnan’ın güneyi de yoğun bir şekilde bombalandı.

7 Ekim’de başlayan savaş 63’üncü gününe girdi. Hamas Sağlık Bakanlığı'nın perşembe günü verdiği son bilançoya göre Gazze'de ölenlerin sayısı 17 bin 177'ye yükseldi ve bunların yüzde 70'ini kadınlar ve 18 yaş altı çocuklar oluşturuyor.

Cuma sabahı erken saatlerde Gazze Şeridi'nin en büyük kentlerinde ve çevresinde yoğun şehir çatışmaları yaşandığı bildirildi.

Sağlık Bakanlığı Gazze Şehri yakınlarındaki saldırılarda 40, kuzeydeki Cebaliye ve güneydeki Han Yunus'ta ise "onlarca" ölü olduğunu duyurdu.

91 İSRAİL ASKERİ ÖLDÜ

İsrail’in kara harekâtının ilk aşamasının Filistin topraklarının kuzeyinde yoğunlaşmasının ardından İsrail ordusu bu hafta operasyonlarını yaklaşık iki milyon sivilin sıkışıp kaldığı güneye doğru genişletti.

İsrail ordusundan yapılan son açıklamaya göre, eski Genelkurmay Başkanı ve Binyamin Netanyahu'nun Savaş Kabinesi üyesi Gadi Eisenkot'un oğlu da dahil olmak üzere Gazze'deki çatışmalarda toplam 91 İsrail askeri öldürüldü.

LÜBNAN’IN GÜNEYİNE YOĞUN BOMBARDIMAN

Lübnan medyasına göre ülkenin güneyi perşembe gecesi İsrail'in ağır bombardımanına maruz kaldı. İsrail'in Mecdel Zun köyünde bir eve düzenlediği saldırıda bir kişi öldü, üç kişi de yaralandı.

Filistinli İslami Cihad'ın askeri kanadı Kudüs Tugayları da Perşembe akşamı güney Lübnan'da iki savaşçısının öldüğünü duyurdu.